bug future show

Sanja Musić Milanović komentirala regionalni #MeToo pokret, ali i podršku bivše predsjednice

04.02.2021 u 23:12

Bionic
Reading

Sanja Musić Milanović, prva dama Hrvatske, u četvrtak je na Bug Future Showu održala predavanje na temu povezanosti tehnologije s debljinom.

U razgovoru za RTL Direkt komentirala je sve veći broj prijava za seksualno zlostavljanje po prvi puta otkad je #MeToo pokret zaživio na Balkanu.

'Glavni razlog zašto sam došla na ovaj show je ponuditi ljudima iz tehnološke industrije jedno novo i inovativno rješenje na kojem možemo zajedno raditi kao prevenciju debljine treće generacije. Svakih 10 posto ulaganja u tehnologiju dovodi, što direktno zbog sjedalačkog načina života, što indirektno jer paralelno konzumiramo grickalice, nezdravu hranu, energetski jako bogatu hranu, a nutritivno nikakvu hranu, dovodi do porasta rasta debljine od 1,4 posto. Predložila sam im da udružimo snage i da krenemo u smjeru procjene učinkovitosti ili utjecaja na debljinu' kazala je prva dama Hrvatske.

Prva dama je provela dan na Baniji gdje je sudjelovala u cijepljenju stanovništva. Na Twitteru ju je podržala i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Musić Milanović joj se zahvalila na tom potezu te je kazala da joj je jako drago.

Na pitanje bi li trebali okrenuti istočnim cjepivima - ruskom i kineskom, zbog zastoja koji se dogodio s nabavom cjepiva sa zapada kazala je da smatra da bi trebali ipak ogradivši se da nije bila direktno uključena u pregovore ili donošenje odluka je to samo njeno osobno mišljenjem.

Komentirala je i pokret koji se događa posljednjih dana gdje su po regiji mnoge djevojke i studentice počele progovarati o zlostavljanima i uznemiravanjima.

'Rekla sam da ću se boriti za prava žena i učinit ću sve što je u mojoj moći i učinila bi i inače na nekoj drugoj razini kada ne bih bila u ovoj situaciji. Na cijelu priču gledam kao na svoj posao. Bavim se preventivnom medicinom i ja bih silno voljela borbu za prava žena provoditi u preventivnom segmentu. Stvarati okruženje u kojem toga i neće moći biti', kazala je Musić Milanović dodavši da često kaže, iako je to potpuno utopistički u ovom trenutku, da bih voljela živjeti u društvu u kojem nema potrebe čak niti za pozitivnom diskriminacijom, iako je svjesna da je ona potreban korak da bi došli do društva u kojem nije potrebna.

  • +6
Sisak: Sanja Musić Milanović sudjelovala u cijepljenju građana Izvor: Pixsell / Autor: Edina Zuko/PIXSELL

Cijeli pokret prati i pozdravlja i smatram da je to jedna važna stvar i da je iznimno važno da se stvari ne guraju pod tepih i da se o tome progovara. 'Jer samo kada se stvori jedna kritična masa osoba koje će prokazati svog zlostavljača, njima više neće biti ugodno. I mislim da će ih to obeshrabriti', poručila je prva dama koja vjeruje da smo velikim koracima krenuli naprijed.