KANDIDATKINJA ZA GRADONAČELNICU

Sanja Bilač potpisala Kodeks za Marjan

29.04.2013 u 15:17

Bionic
Reading

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Splita Sanja Bilač danas je u prostorijama Društva Marjan zajedno s članovima svoje liste potpisala Kodeks za Marjan te dala punu podršku toj inicijativi

Sanja Bilač se zahvalila Društvu Marjan na njihovoj dosadašnjoj suradnji, a posebno na djelovanju Društva Marjan u očuvanju Park šume Marjan. Istakla je kako je svjesna činjenice ogromnog napora i energije koju Društvo Marjan ulaže za grad i sugrađane. 'Vi zapravo radite posao političara do kojih nažalost ne dopire niti glas, a ni konstruktivni prijedlozi, pa nažalost ni onda kada su to dužni provesti', istaknula je Sanja Bilač te naglasila da će nastaviti suradnju s Društvom Marjan, a njena gradska uprava promicat će politiku otvorenih vrata kako prema Društvu Marjan tako i prema svim udrugama civilnog društva.

Nezavisna kandidatkinja Sanja Bilač u potpunosti podupire sve zahtjeve navedene u Kodeksu za Marjan. U prisutnosti predstavnika Društva potpisala je Kodeks, ali otišla i korak dalje obvezujući i sve svoje kandidate na nezavisnoj listi Sanja Bilač i Mladi Splita na potporu i realiziranje zahtjeva iz Kodeksa. Bilač je naglasila da će kao najodgovornija osoba u gradskoj upravi u temeljnom političkom dokumentu (proračun Grada) voditi računa o izdvajanju financijskih sredstava potrebnih za realizaciju zahtjeva navedenih u Kodeksu.

Kandidatkinja Sanja Bilač predložila je Društvu i promemoriju, dokument kojim obvezuje i Društvo Marjan na realizaciju zahtjeva, a koju je također potpisala s predsjednikom Društva Marjan. Promemorijom se od Društva Marjan traži najmanje jednom godišnje izvješće o provedbi potpisanih zahtjeva, detaljno izvješće stanja na terenu, javna objava podataka o postignutim rezultatima te eventualne zapreke u provedbi zahtjeva iz dokumenta Kodeks za Marjan. Nadalje, traži da Park šuma Marjan bude najmanje jednom godišnje točka dnevnog reda sjednice Gradskoga vijeća na prijedlog Društva Marjan te da predsjednik ili tajnik Društva bude i izvjestitelj na sjednici.