NAKON SUĐENJA

Sanadera novinari pitali od čega živi, evo što im je odgovorio

23.10.2018 u 17:34

Bionic
Reading

Ivo Sanader jučer je osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog ratnog profiterstva u slučaju Hypo, a sutkinja je rekla da državi treba vratiti 3,6 milijuna kuna. Kako mu je imovina blokirana, novinari su bivšeg premijera pitali od čega živi

Novinari su Sanadera dočekali ispred sudnice i rekli kako se 'nameće pitanje' od čega živi.

'Nameće se pitanje? E pa kad se nameće pitanje, nađite odgovor na njega', odbrusio im je Sanader, a snimku je objavio N1.

Uskok je Ivi Sanaderu zaplijenio imovinu vrijednu gotovo 30 milijuna kuna: 11,8 milijuna kuna na više od 70 računa koje su Sanaderovi imali u hrvatskim i austrijskim bankama. Blokirano je i 800 tisuća kuna, koliko je položeno na 20 računa Sanaderove starije kćeri Petre i oko pola milijuna kuna na 14 računa mlađe kćeri Brune. Zbirka umjetnina vrijedna je oko 1,2 milijuna eura, a zbirka satova oko 190 tisuća eura.

  • +25
Ivo Sanader proglašen krivim u aferi Hypo Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na inzistiranje novinara da odgovori kako će platiti ako mu je imovina blokirana, umjesto Sanadera odgovorila je njegova odvjetnica Jadranka Sloković:

'Pa iz blokirane imovine. Zar vi ništa ne razumijete?'

Sanader je dodao: 'A tko kaže da će biti pravomoćna presuda?'

  • +74
Ivo Sanader Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Bivši premijer osuđen je jučer za ratno profiterstvo u aferi Hypo na dvije i pol godine zatvora. S obzirom na to da je u pritvoru i na izdržavanju kazne proveo toliko vremena, neće ići u zatvor. No ukoliko presuda postane pravomoćna, državi mora vratiti 3,6 milijuna kuna.

Danas je Sanader na ponovljenom suđenju u slučaju Ina-MOL, ponovno odbacio optužbe da je od direktora MOL Zsolta Hernadija primio mito kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji prepustio upravljačka prava u Ini. Hernadi je trenutno nedostupan hrvatskom pravosuđu.