AFERA HEP - DIOKI

Sanader ukazao Uskoku na nelogičnosti

07.02.2012 u 10:58

Bionic
Reading

Nakon 45 minuta ispitivanja Jadranka Sloković je rekla da je njezin klijent Ivo Sanader opovrgnuo 'sve navode naloga o provedbi istrage protiv njega i ukazao na određene nelogičnosti cijele te konstrukcije' u korupcijskoj aferi HEP - Dioki, teškoj više milijuna kuna

Na pitanje koje su to nelogičnosti, Jadranka Sloković je rekla da s novinarima o tome ne može razgovarati jer za odvjetnike vrijedi Zakon o kaznenom postupku. 'Za vas novinare to ne vrijedi pa si onda nabavite daljnje informacije o tome što vas zanima', kazala je.

Na pitanje očekuje li novu optužnicu, Ivo Sanader je rekao da ne očekuje ništa. Upitan da on ukaže novinarima na nelogičnosti u aferi HEP - Dioki, Sanader je izjavio: 'Ne možemo o tome govoriti, sve smo iznijeli dovoljno detaljno gore u USKOK-u.'

Glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić reagirao je na izjavu odvjetnice Sloković i rekao kako se ne radi o nikakvim konstrukcijama nego da USKOK provodi istragu utemeljenu na dokazima koji ukazuju da je Sanader počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti te primio mito.

Sanadera se, naime, sumnjiči da je zloporabio premijerski položaj i Diokiju omogućio struju po nižoj cijeni, a HEP-ovu Upravu naveo da isplati vlasniku Diokija Robertu Ježiću zajam od 15 milijuna kuna. Zatim je, na JANAF-ovu štetu, Diokiju pokušao pribaviti nezakonitu dobit od 10 milijuna eura, a za sve je od Ježića navodno nagrađen luksuznim BMW-om vrijednim više od četiri milijuna kuna.

Sanader nakon ispitivanja u Uskoku