ISTRAŽITELJI U AKCIJI

Sanader pola mita za Inu položio na Ježićev račun u Švicarskoj

29.06.2011 u 09:37

Bionic
Reading

USKOK-ovi istražitelji navodno su u Švicarskoj našli deset milijuna eura za koje se sumnja da je mito koje je Ivi Sanaderu isplatio MOL za Inu, a potom su zatražili blokadu računa, piše Globus

Pet milijuna eura leži na računu tvrtke Sanaderovog prijatelja Roberta Ježića, Xenoplast & Shipping, u Švicarskoj, a i druga se polovica navodno nalazi na računu Sanaderu bliske osobe.

Sada je glavna zadaća hrvatskih pravosudnih organa spriječiti otuđenje ili skrivanje tog novca kao jednog od ključnih dokaza Sanaderove korumpiranosti, a premda službenih informacija o tome još nema, Globus piše da je blokada prvih pet milijuna eura zatražena preko međunarodne pravne pomoći.

Prema istim tim neslužbenim informacijama, Globus piše da istražitelji imaju indicije da je i drugi dio mita otišao na račune u Švicarskoj, pri čemu se uz te sumnjive novčane transakcije povezuje ime Sanaderu bliske osobe i s njom povezane tvrtke. Poznato je da u Švicarskoj živi Sanaderov brat Flavio, no je li Sanader usmjerio novac prema njemu ili nekoj drugoj osobi, o tome istražitelji još ne žele govoriti.