KRITIKA PRESUDE GLAVAŠU

Sanader opet napada sudbenu vlast

19.05.2009 u 15:44

Bionic
Reading

Premijer Sanader treći je put kazao da je presuda Glavašu trebala biti odgođena dok ne prođu lokalni izbori. Iako je već nakon prve takve izjave naišao na mnoge kritike zbog upliva izvršne u sudbenu vlast, Sanader, zbog nekog njemu poznatog razloga, ustraje u ponavljanju jedne te iste stvari

'Ja to sa sigurnošću tvrdim i nitko me ne može uvjeriti, ni predsjednik Vrhovnog suda, ni itko drugi, da se pravosuđe tom presudom nije umiješalo u izbore i u izvršnu vlast', izjavio je Sanader u utorak nakon sastanka s koalicijskim partnerima.

Nakon što je Sanader netom nakon presude kritizirao sudbenu vlast, iz HDZ-a su se pravdali kako je riječ o afektu te kako se premijer 'zaletio'. Možda bi takav alibi kod naivaca i mogao proći, no premijer je istu stvar ponovio još dvaput, i to nakon prvog kruga izbora.

Predsjednik Vrhovnoga suda Branko Hrvatin ocijenio je tada Sanaderovu izjavu neprimjerenom. Naglasio je da je njome prijeđena granica koja se u odnosu prema sudstvu i njegovoj neovisnosti ne smije prijeći.

Hrvatin istim riječima reagira i na današnju Sanaderovu izjavu o presudi Glavašu. 'To je već ispričana priča. On ima pravo iznositi svoje mišljenje. Ja ponavljam ono što sam i prvi put rekao', izjavio je Hrvatin za tportal.hr.