ČOVJEK BEZ PRESUDE

Sanader opet na sudu zbog 'Planinske', ovaj put dolazi sa slobode

04.12.2015 u 08:40

Bionic
Reading

Na nastavak suđenja za slučaj Planinska bivši premijer i bivši šef HDZ-a Ivo Sanader prvi put nakon tri godine dolazi sa slobode. Ako je suditi prema izjavi nakon izlaska iz Remetinca, do daljnjeg je okrenut isključivo svojoj obrani u postupcima koji se protiv njega vode

Sanader trenutno nema nijednu pravomoćnu ni nepravomoćnu presudu, nakon što je Vrhovni sud krajem rujna ukinuo prvostupanjsku za Fimi mediu, a prethodno i onu za afere Ina-MOL i Hypo.

Dok se čekaju datumi za ponavljanje potonjeg i suđenja za HEP Dioki, na Županijski sud dolazi sa slobode na koju je pušten bez mjera opreza.

A nakon odluke Ustavnog suda da mu je istražni zatvor od strane Vrhovnog bio nezakonito produljen. U slučaju Planinska Sanaderu se sudi zbog uzimanja 17 milijuna kuna provizije za kupoprodaju zgrade Stjepana Fiolića Ministarstvu regionalnog razvoja.

Prošlo ročište svjedočio je posljednji član Sanaderova užeg kabineta, Damir Polančec. Slično kao ranije Šuker, Biškupić i Jandroković, i on se slabo sjećao sjednice vlade na kojoj je odlučeno kupnji sporne zgrade.