MRAVAK POKAJNIK?

'Sanader me tjerao da HEP-ov novac dajem HDZ-u'

17.09.2010 u 23:33

Bionic
Reading

Tijekom posljednjeg saslušanja pred USKOK-ovim istražiteljima bivši čelnik HEP-a priznao je da su ga na inkriminirane aktivnosti u vezi s kupnjom i prodajom električne energije prisilili tadašnji potpredsjednik Vlade Damir Polančec i premijer Ivo Sanader

Ova je informacija Jutarnjem listu potvrđena iz dvaju službenih izvora. Mravak je priznao da je najvišim dužnosnicima Vlade i HDZ-a činio i razne druge ustupke, poput zapošljavanja osoba bez odgovarajuće kvalifikacije na odgovorna mjesta ili osobe koje su primale plaću, ali nisu dolazile na posao (Rade Buljubašić).

Po nalogu Ive Sanadera, HEP je blagajniku HDZ-a Mladenu Barišiću morao davati veće iznose novca u gotovini 'za potrebe stranke'.

Mravak je izjavio da se po pitanju isplata više puta nalazio s Barišićem u njegovu uredu, ali i u prostorijama HDZ-a, a Barišić je po novac dolazio i u HEP.

USKOK i DORH Mravaku bi mogli ponuditi ulogu pokajnika, a pokajnički status službenici DORH-a nedavno su ponudili i Nevenki Jurak, predsjednici Uprave Fimi-Medije.