MLADEN BARIŠIĆ SVE OTKRIO USKOK-U

'Sanader je rekao Kosor za crni fond, ali ona nije reagirala'

16.12.2010 u 22:25

Bionic
Reading

Mladen Barišić je u jednom od svojih brojnih iskaza u USKOK-u rekao da je Sanader na odlasku s mjesta premijera rekao aktualnoj premijerki Jadranki Kosor za postojanje tzv. crnog fonda. Ona nije reagirala te je djelovala preplašeno, piše Večernji list

'Sanader je rekao Jadranki Kosor da kod mene ima nešto novca koji se može upotrijebiti za predsjedničku kampanju. Pitao me koliko imamo. Odgovorio sam da ima 300.000 eura i dva milijuna kuna. Novac je u buntovima od po sto novčanica u različitim apoenima povezan gumicama', rekao je Barišić

Rekao je da je sastanak u Vladi doživljavao kao svojevrsnu primopredaju rizničara te da je pravi cilj bio reći Kosor za postojanje novca. 'Ona je to primila na znanje, no nije ništa komentirala', rekao je Barišić.

Ispričao je kako je Sanader objašnjavao da se izbori ne mogu dobiti samo prihodima iz redovitih sredstava te je zatim rukom pokazao pod stol i rekao da se izbori dobivaju s dvije trećine toga novca, ispod stola, a tek je jedna trećina legalnih sredstava.

Barišiću je premijerka Kosor tada djelovala uplašeno, ali ništa nije komentirala. Nakon toga Barišić je, kaže, nekoliko puta zvao novog glavnog tajnika HDZ-a Branka Bačića, ali mu se ni on ni premijerka nisu javljali. Shvatio je da ga doživljavaju kao Sanaderovog čovjeka.

Kaže da je priča s novcem završila kada ga je Bačić nazvao jednom prilikom i rekao mu da novac preda u blagajnu HDZ-a u središtu stranke. Navodi da je sve što je bilo u Carini odnio u HDZ. Trenutno je taj novac u USKOK-u.

Prema informacijama Večernjeg lista, upravo o tim okolnostima trebala bi svjedočiti Jadranka Kosor, i to u sklopu istrage protiv bivšeg premijera Ive Sanadera. Ona je navodno navedena kao svjedok na zahtjevu za ukidanje imuniteta radi pritvaranja Sanadera.