politički tajnik

Sanader: Izlasci iz stranke pokazuju koliko je HDZ demokratski

10.03.2021 u 15:16

Bionic
Reading

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader u srijedu je poručio da aktualni izlasci pojedinih članova iz HDZ-a pokazuju demokratičnost stranke, odbacivši tezu da je riječ o osipanju stranke, uz uvjerenje da će HDZ pobijediti na lokalnim izborima

"Demokratsko pravo svakog pojedinca je da odluči gdje će, što će i kako će. To najbolje pokazuje koliko je hrvatsko društvo demokratsko i koliko je HDZ demokratski", komentirao je Sanader izlazak gradonačelnika Trilja Ivana Šipića iz HDZ-a.

Znam za problem, naime, Šipić je izgubio na zadnjim unutarstranački izborima od svog zamjenika, dogradonačelnika, mjesto predsjednika tamošnjeg HDZ-a i triljski HDZ donio je odluku da će kandidat za gradonačelnika biti bivši dogradonačelnik i predsjednik HDZ-a Trilja Ivan Bugarin, pojasnio je.

Demantirao je da je u sukobu sa Šipićem nego je kao razlog odlaska iz stranke naveo unutranje probleme u Trilju.

HDZ je samostalan na svim razinama, svatko na svojoj razini odlučuje i snosi odgovornost za izborne rezultate, dodao je Sanader.

Sanader nije zabrinut za ishod HDZ-a na lokalnim izborima, posebice u Trilju, Županji i Vukovarsko-srijemskoj županiji. To ne komplicira situaciju nego upravo pokazuje demokratske procese u HDZ-u i nisam zabrinut jer ćemo pobijediti u oba mjesta i cijeloj Hrvatskoj, uvjeren je politički tajnik stranke.

Odbacio je teze da se HDZ u Slavoniji osipa. "Jutros sam provjeravao, u Vukovarsko-srijemskoj županiji imamo 15.100 članova, od 1. ožujka u HDZ se učlanilo 50 ljudi, 32 izašlo, a dvoje umrlo. Ako je to osipanje, to je vaša slobodna procjena", uzvratio je na novinarsku opasku.

Nemojte brinuti, HDZ će pobijediti u Vukovarsko-srijemskoj županiji i bit će opet najbolji, poručio je.

Komentirajući čestitke iz Domovinskog pokreta na hrabrosti onima koji su izašli iz HDZ-a, Sanader je ustvrdio da je narod najbolje mjerilo i da su zadnji parlamentarni izbori pokazali koliko je stranka Miroslava Škore uspješna, a, dodaje, to će pokazati i lokalni izbori.

Najmanje tko se treba brinuti o HDZ-u je Domovinski pokret, neka oni brinu o sebi, o svojim izlascima i svojim saborskim zastupnicima koji ih napuštaju i onima koji najavljuju napuštanje, kazao je.

Domovinski pokret ima svojih velikih problema, HDZ će ih pobijediti i u Našicama, poručio je Vesni Vučemilović koja je govorila o problemima u tamošnjem HDZ-u.

Kritike župana osječko-baranjskog Ivana Anušića na račun ministra i čelnika vukovarsko-srijemskog Marija Banožića za Sanadera su dokaz demokracije u HDZ-u, iako, kaže, mnogi govore da je nema.

Anušić ima svoje mišljenje, a suradnja između njih je dobra i nema nikakvih problema, smatra Sanader.

"Iz HDZ je otišlo puno članova, od kojih su neki čak i osnivali stranku i znamo gdje su završili, nema ih više na političkoj sceni, a HDZ pobjeđuje 30 godina. U Vukovarsko-srijemskoj županiji smo najjači i tamo ćemo pobijediti", zaključio je Sanader.