ZADOVOLJAN ODLUKOM

Sanader iz zatvora poručio: Idemo dalje!

28.07.2015 u 20:48

Bionic
Reading

Bivši premijer Ivo Sanader, zadovoljan odlukom Ustavnog suda koji mu je ukinuo dvije presude za afere Hypo i INA-MOL, poručio je 'idemo dalje'. Dok su njegovi odvjetnici uvjereni da će se ponovljeno suđenje odvijati pred izmijenjenim sudskim vijećem, predsjednik Županijskog suda uvjeren je kako nema pravne zapreke da opet sudi Sanaderu

'Idemo dalje', riječi su kojima je Ivo Sanader prokomentirao odluku Ustavnog suda o ukidanju obiju presuda protiv njega u slučaju Hypo i INA-MOL.

Potvrdila je to Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković, rekavši kako je bivši premijer zadovoljan odlukom Ustavnog suda koji je nakon tri i pol godine cijeli proces vratio na početak, javlja RTL televizija.

'Naravno da sad kaže onu svoju staru 'idemo dalje', pa ćemo vidjeti što će dalje biti. Nije naravno stigao pročitati ustavnu odluku u cijelosti, ali će to ovo ljeto detaljno proučiti', kazala je Sloković.


Ustavni sud nije odlučivao o Sanaderovoj krivnji, nego je zaključio da su mu povrijeđena ustavna prava. Odluke Županijskog i Vrhovnog suda srušene su zbog zakonskih propusta u presudama za ratno profiterstvo i primanje mita od MOL-a za vlast u INA-i. Predsjednik Županijskog suda spreman je ponovno suditi bivšem premijeru.