posjet krapini

[FOTO] Samo par sati dijelilo ih od susreta: I Plenković i Milanović obišli Zagorski gospodarski sajam

13.09.2019 u 20:47

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković cijeli dan obilazi Krapinsko-zagorsku županiju, a i bivši premijer i aktualni SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović u popodnevnim je satima navratio u Krapinu. Dvojac je samo par sati dijelilo od susreta na Zagorskom gospodarskom sajmu

Iako službena predsjednička kampanja još nije ni počela i iako Plenković nije niti kandidat, aktualni premijer te bivši premijer Zoran Milanović već nekoliko puta suočili su se u izjavama i komentarima.

Posljednji takav bio je nakon gostovanja Zorana Milanovića u Nedjeljom u dva kada je bivši predsjednik SDP-a odgovarao na pitanje da li je Plenković doista razmatrao učlanjenje u SDP.

'Plenković nema veze sa HDZ-om. Ja ga znam godinama i znam što je govorio o Tuđmanu i kakav je njegov stav. Družilo se to naše društvo. Josipović ga je 2010. zvao kad se vratio. Tada smo Andrej i ja dosta razgovarali o tome. I nisam jedini koji je razgovarao. Bolje mu je da šutim. Jeste li me čuli što sam rekao? Bolje mu je da ja šutim', kazao je u nedjelju Milanović.

  • +9
Zoran Milanović na Zagorskom gospodarskom sajmu Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Odmah mu je i stigao odgovor Plenkovića. 'Nisam gledao to gostovanje Zorana Milanovića. Teza da sam trebao ići u SDP, ja sam prvi put to čuo. To je laž. Mogli su pitati mene. Ja, za razliku od njega, imao sam karijeru prije nego sam se angažirao kao premijer. I to je bilo dosta respektabilno i utjecajno. Ušao sam u politiku kada sam imao dosta toga iza sebe. Čini mi se da ima kompleks poraza iz 2016. i očito, u nedostatku argumenata, plasiranjem tračeva hrani kroz par trbuhozboraca s lijeve strane, da bi ih par s desne strane meni bacalo kao kritiku', rekao je Plenković.

Iako su se i jedan i drugi danas pojavili u Krapini kako bi obišli Zagorski gospodarski sajam, od susreta ih je ipak dijelilo par sati.

Andrej Plenković na Zagorskom gospodarskom sajmu Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Kandidat za hrvatskog predsjednika i bivši prvi čovjek SDP-a i Vlade Zoran Milanović posjetio je u petak Krapin te se kratko susreo sa stranačkim kolegom i županom Krapinsko-zagorske županije Željkom Kolarom nakon čega su obišli Zagorski gospodarski zbor, manifestaciju koja je među najvećima takve vrste u Hrvatskoj.

U Krapini se zadržao u druženju s članovima stranke i građanima. Iako je Milanovićev dolazak najavljen i medijima, izjava za novinare nije bilo. U društvu Milanovića bili su i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić te gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj i drugi.

Premijer Andrej Plenković za posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji u petak predvečer u Sv. Križu Začretju obišao je gradilište spojne ceste Zabok-Krapina, vrijednosti 60 milijuna kuna.

Prije je u Donjoj Stubici obišao novo sjedište hrvatske farmaceutske tvrtke Salvus najveću privatnu investiciju u Hrvatskome zagorju posljednjih nekoliko godina vrijednu više od 50 milijuna kuna.

Nakon Donje Stubice i Svetog Križa Začretje Plenković se u Krapini susreo s članovima stranke na sastanku Županijskog odbora HDZ-a.

Potom je obišao Zagorski gospodarski zbor, jednu od najvećih manifestacija te vrste u Hrvatskoj, a posjet je završio retrospektivnom večeri festivala Kajkavske popevke.

"Redovito ovdje dolazim. Zaista uvijek oduševljen jednom sjajnom energijom i velikim poštovanjem prema našoj kulturi, ovdje konkretno kulturi Hrvatskog zagorja , izjavio je prije koncerta premijer.