SUKOB U SDP-U

'Samo ako ga ubiju Bernardić će odustati od kandidature'

13.12.2012 u 15:45

Bionic
Reading

'Davor Bernardić je borac i neće odustati od kandidature za mjesto gradonačelnika Zagreba i da mu ponude da preuzme upravljanje svemirom, a ne mjesto u EU parlamentu', tim riječima je bliski suradnik SDP-ovog kandidata za gradonačelnika komentirao navodnu ponudu vrha socijaldemokratske stranke

Razlog za nuđenje 'časnog' uzmaka leži u činjenici da mu posljednje ankete ne idu u korist i da bi s Iblerova trga, pet mjeseci prije izbora, na njegovu mjestu radije vidjeli nekog drugog ili, preciznije, aktualnog ministra zdravlja Rajka Ostojića koji navodno u istraživanjima bolje stoji od njega.

'Beru jedino mogu ubiti i tako promijeniti kandidata za gradonačelnika. Sumnjam da će drugačije ići. Sve te priče da nema podršku u gradskoj organizaciji su isprazne', tvrdi naš sugovornik i dodaje da bi se izmjenom kandidata, pet do dvanaest, SDP pokazao kao neozbiljna stranka.
Sam Bernardić cijelu priču SDP-ova podzemlja, kako je anonimne izvore u medijima koji plasiraju priču o novom kandidatu za gradonačelnika prije nekoliko dana nazvao, nije bio pretjerano voljan komentirati.

'Rajko Ostojić je moj prijatelj i najbolji ministar zdravlja kojeg je ova država ikad imala. Na toj funkciji je gotovo nezamjenjiv i imam njegovu podršku', uvjeren je Bernardić.

Ponudu za odlazak u Bruxelles i prihvaćanje iste nije želio komentirati, ponavljajući kako je on kandidat za mjesto zagrebačkog gradonačelnika.

'Očekujem da me napadaju sa svih strana. Očekujem i udarce ispod koljena. Nažalost, ovi koji dolaze iz moje stranke SDP-u u cjelini samo štete', zaključio je Bernardić.