DINAMO U SPLITU

Sammir još 'na ledu', Joe se veseli Križancu

17.11.2011 u 09:19

Bionic
Reading

Nakon reprezentativnih obveza, prvoligaši se vraćaju prvenstevnima. Dinamo već u petak gostuje u Splitu

Josip Šimunić na svakom je koraku primao čestitke za odlazak Hrvatske na Europsko prvenstvo, nakon vesele noći slavlja vratio se u plavu svlačionicu.

'Bilo je super slavlje, ali neću vam reći ni tko je bio glavni kolovođa ni dokad smo ostali, to će ostati među nama. No, slavlje smo valjda zaslužili, nadam se da će sad nestati i one zlonamjerne kritike. Bilo je loše igre i prihvaćam kritiku, ali ne i kritike onih kojima valjda kod kuće nije sve u redu pa ovako liječe frustracije. Sad nek' slavi naš narod, nadam se da će ovo koristiti i HNL-u, da će se izgraditi novi centri za razvoj djece', kazao je Šimunić i nizao krugove s reprezentativnim kolegama, Vidom i Kelavom (te Barbarićem i Bišćanom). O Realu nije želio govoriti, samo o Splitu:

'Teška je to utakmica, imaju mlade i iskusne igrače, a mene veseli susret s Ivicom Križancem'.

Kelava kaže da ga koljeno više ne boli, pokazao je i kako može skakukati, normalno je trčao.

'Vidjet ćemo, puno mi je bolje', veli Kelava. Ne bude li baš OK, Filip Lončarić čeka priliku.

'Kad sam ono branio zadnji put? A da, pa ove sezone protiv Lučkog. Naravno da sam spreman uskočiti'.

Upitan je Šime Vrsaljko, jučer je radio posebno.

'Bolje mi je, za par dana bih trebao biti potpuno spreman. Za Real još ne znam, ali neću forsirati, što ako mi mišić opet ode? Onda sam bacio ovu stanku, sve bih morao prolaziti iz početka', mirno će Vrsaljko.

Dobra vijest je da je Alispahić potpuno spreman, ruka je zarasla i po prvi put kandidira za momčad. No, u Splitu među kandidatima, prema zadnjim informacijama, ipak ne bi trebao biti zločesti Sammir. Jučer je radio s momčadi, ali navodno ipak neće konkurirati za utakmicu. A za utorak i sraz u Madridu s Realom mogao bi kandidirati.

No, o tome će svoj ipak reći 'viša sila', Zdravko Mamić s Krunom Jurčićem teško da će ostaviti Sammira bez te utakmice i velikog međunarodnog izloga na Santiago Bernabeuu. Možda baš gazda danas o tome nešto kaže.