'CRNO' LJETO

Saborski zastupnici pobjegli na more

15.07.2010 u 18:46

Bionic
Reading

Iako su se političari prošlih mjeseci razbacivali frazama poput - 'ne moramo na godišnji odmor, važno je da se posao napravi do kraja' - na današnjoj sjednici Sabora brzinski je izglasan veliki broj zakona te proglašen 'fajrunt' do 15. rujna

Saborski zastupnici su, kao i svi drugi zaposlenici nakon zadnjeg dana posla prije godišnjeg odmora, ubacili u nižu brzinu. HDZ-ovac Andrija Hebrang očito nema posebnih naloga od premijerke Jadranke Kosor od koje se najčešće čulo da ovoga ljeta za vladajuću stranku nema odmora zbog 'crnog ljeta' u gospodarskom smislu.

Hebrang je za tportal rekao da sutra ide na Pašman, ali se već u ponedjeljak vraća na sjednicu predsjedništva stranke. 'U utorak opet idem na Pašman pa se vraćam u četvrtak, jer imam nekih obaveza u bolnici, pa idem ponovno na Pašman. Uglavnom ću se kretati na relaciji Zagreb - Pašman', rekao je Hebrang.

Njegov kolega Goran Marić kaže da će se vrlo malo odmarati, jer već za tri dana ide u posjet parlamentarcima Slovenije, a zatim mora na sjednicu Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak, pa na istražno povjerenstvo Ine. Budući da ga je Sabor danas imenovao za predsjednika Nadzornog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju, i tu će, kaže, imati puno posla.

Rijetke dane odmora Marić će provesti u apartmanu u blizini Zadra sa svojom obitelji.

Nezavisni zastupnik Dragutin Lesar kaže da će svoj dopust iskoristiti za odmor 'doma u Međimurju'. 'Doma vrijeme provodim uglavnom u voćnjaku sa suprugom, a povremeno odemo i na gradsko kupalište u Čakovec i u toplice Sveti Martin', kaže Lesar koji ipak nije zaboravio na svoju novu stranku.

'Podrazumijeva se da dio posla oko Hrvatskih Laburista neće biti zapostavljen, već idući tjedan paralelno krećemo s radom po tom pitanju', kaže Lesar.

SDP-ovac Gordan Maras rekao je da neće ići na godišnji odmor, ali ne zato što će previše raditi, nego zato što u kolovozu očekuje rođenje djeteta, pa će cijelo vrijeme biti uz suprugu.

Njegov kolega Slavko Linić kaže da će dopust uglavnom provesti u Rijeci, ali da će tjedan dana otputovati na kraći odmor na neko drugo mjesto na obali. Ipak, svraćat će do Zagreba da ostane 'u toku s 'ružnim temama':

'Previše ružnih tema ima, tako da treba obraditi sve gospodarske teme, sazvati konferencije za tisak. Poznat je program SDP-a, ali programe treba dorađivati i prilagođavati, treba raditi nešto', rekao je Linić.