HOĆE LI DOBITI I TREĆI MANDAT?

Sabor odlučuje o glavnom odvjetniku Bajiću

11.02.2010 u 07:00

Bionic
Reading

Hrvatski sabor će u današnjem nastavku zasjedanja raspravljati o Vladinu prijedlogu da se Mladen Bajić imenuje na dužnost glavnog državnog odvjetnika u još jednom, trećem mandatu

Ponovno Bajićevo imenovanje dobilo je zeleno svjetlo saborskog Odbora za pravosuđe, no protivi mu se SDP, optužujući Bajića da je u procesuiranju korupcije slijedio naloge politike.

Tvrde da su istrage Državnog odvjetništva, koje su otvorene u zadnjih šest mjeseci, usmjerene isključivo na već otpisan HDZ-ov kadar.

Bajiću zamjeraju i taktiziranje u aferi kamioni, u kojoj je istraga, tvrde oporbenjaci, otvorena s četiri i pol godine zakašnjenja.

Bajić odbacuje takva tumačenja te ističe da je za snažnije rezultate DORH-a presudan bio novi Zakon o kaznenom postupku, kojim je u srpnju uvedena državnoodvjetnička istraga.

U raspravi o Bajićevu reizboru sutra bi trebala sudjelovati i premijerka Jadranka Kosor, koja je već odbacila SDP-ove optužbe na Bajićev račun.

Kosor ističe da je Bajić dobio pohvale glavnog haškog tužitelja Sergea Bramertza te da borba protiv korupcije daje rezultate.