nakon izolacije klisovića

Sabor o koronavirusu: Radimo uredno, bez promjene u režimu

02.03.2020 u 15:27

Bionic
Reading

Rad Sabora trenutno se odvija uredno bez promjene u režimu, odgovorili su u ponedjeljak na Hinin upit bi li Sabor mogao promijeniti svoj rad s obzirom na pojavu koronavirusa u Hrvatskoj te činjenicu da je jedan zastupnik prijavio samoizolaciju jer je bio na istom događaju sa zaraženom osobom.

Radi se o SDP-ovom zastupniku i potpredsjedniku saborskog Odbora za vanjsku politiku Jošku Klisoviću koji je, kako su prenijeli mediji, prošli petak bio na glasovanju u Hrvatskom saboru.

On je prošlog tjedna izvijestio kako će, budući da je bio na skupu na kojemu je jednom sudioniku dijagnosticiran koronavirus, sljedećih 14 dana biti u samoizolaciji.

"Pored Klisovića, nijedan zastupnik nije prijavio samoizolaciju“, odgovorili su iz Sabora na pitanje je li još netko od zastupnika tako postupio, s obzirom da ih dio ima intenzivnu međunarodnu aktivnost, dakle često putuju u inozemstvo, a dio često odlazi na teren u Hrvatskoj.

 Za skupnog zasjedanja, u zgradi Hrvatskog sabora 'po slobodnoj procjeni' dnevno boravi oko 500 osoba, a za sve zaposlenike i posjetitelje vrijede javno objavljene upute Zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i Ministarstva zdravstva, poručuju iz Sabora.

 Ponavljaju kako će, u slučaju bilo kakvih promjena od javnog interesa, javnost izvijestiti putem medija.

 Činjenica da Sabor normalno radi znači da se, za sada, ništa neće mijenjati u režimu učeničkih posjeta.

 Isto vrijedi i za rad djelatnika saborske straže koji prvi kontaktiraju s osobama koje ulaze u Sabor, a kojima se nerijetko obraćaju i turisti, doznaje se u Saboru.  

 U Hrvatskoj je zasad utvrđeno osam oboljelih od koronavirusa, pet u Rijeci i tri u Zagrebu.