Kardinal Bozanić:

'S veseljem iščekujemo prvu crkvu u Zagrebu posvećenu svetom Ivanu Pavlu II'

30.12.2018 u 17:05

Bionic
Reading

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posjetio je u nedjelju župu Svetog Ivana Pavla II. u Jelkovcu, a više stotina vjernika te župe - prve u Zagrebačkoj nadbiskupiji posvećene velikom prijatelju hrvatskog naroda - okupilo se u prostoru atomskog skloništa, u kojem se zbog nedovršene župne crkve i danas, osam godina nakon osnutka župe, odvija sav život i aktivnosti župne zajednice.

Prije početka euharistijskog slavlja dobrodošlicu kardinalu Bozaniću izrazio je domaći župnik Josip Horvat, a kardinal Bozanić je istaknuo kako slavlje u Jelkovcu sliči na Betlehem jer su danas u skromnosti prostora svi obasjani svjetlom Isusovim koji se rodio i koji je bio sličan djeci okupljenoj oko oltara.

U svojoj je homiliji, govoreći o današnjem blagdanu Svete obitelji, rekao kako taj blagdan u središte stavlja važnost obitelji u današnjem društvu i u Crkvi. Sveta obitelj, rekao je kardinal, bila je posebna obitelj jer je na poseban način izabrana u Božjoj providnosti. U toj obitelji bili su i Marija i Josip, što pokazuje kako su za razvoj djeteta potrebni i majka i otac.

Evanđeoski ulomak, nastavio je Kardinal, završava time da je Isus sišao s njima, vratio se u Nazaret i bio poslušan svojem ocu i majci. Pritom je istaknuo potrebu da roditelji zajedno sa svojom djecom dolaze pred Boga.

"Koliko je potrebno da vi, roditelji, što više nalazite vrijeme za svoju djecu, da s njima budete sami, da ih slušate, da čujete njihova pitanja i promišljanja. To je sveto vrijeme koje je potrebno u obitelji", rekao je, uz ostalo, Bozanić u svojoj homiliji koju je prenio tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Bozanić naglasio je kako bi želio da početak gradnje crkve, posvećene papi Ivanu Pavlu II., bude s 2019. kada se obilježava 25. obljetnica prvog Papina pohoda Hrvatskoj.