18-GODIŠNJAK BEZ VOZAČKE

S teškim opekotinama nakon prometne pješke pobjegao kući

16.09.2011 u 13:01

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 2.15 sati kod mjesta Markovac, na županijskoj cesti Plovanija – Umag, u potpunosti je izgorio automobil Lada Niva s prikolicom, pri čemu je teške opekline zadobio 18-godišnji vozač iz Buja, koji je sam upravljao automobilom bez vozačke dozvole

Do nesreće je došlo kada je 18-godišnjak upravljajući prema Umagu Ladom Nivom s lakom prikolicom zbog neprilagođene brzine kretanja, nakon izlaska iz blagog, nepreglednog zavoja ulijevo, izgubio kontrolu nad vozilom. Sletio je na travnatu površinu, a nakon tridesetak metara automobil je udario u stablo i zapalio se. U požaru, koji je zahvatio i nekoliko stabala, u potpunosti su izgorjeli prikolica i automobil, no mladić, koji je u prometnoj nesreći ozlijeđen, uspio se izvući iz plamtećeg automobila.

Kako je izvijestila PU istarska, udaljio se pješice s mjesta događaja te je naknadno pronađen na adresi prebivališta. Zbog zadobivenih ozljeda prebačen je u KBC Rijeka, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede, odnosno opekline drugog stupnja na 45 posto tijela.

Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 18-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga.