BORUT PAHOR U KAMPANJI

'S Kolindom Grabar Kitarović prohodao bih Sloveniju za jedan dan'

14.08.2017 u 07:27

Bionic
Reading

Slovenski predsjednik Borut Pahor s obitelji već šest dana pješači kroz Sloveniju, čime je na osebujan način otvorio kampanju za nove predsjedničke izbore koji ga čekaju 22. listopada. U razgovoru s RTL-ovim reporterom otkrio je da bi volio da mu se priključi hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

'S predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović sam dobar prijatelj. Mislim da bi mi ovo u jedan dan prehodali. Kad god se vidimo nemamo dovoljno vremena za razgovor. Razne teme nas zanimaju, bilo da je riječ o politici ili nečemu drugome. Često se susrećemo, ali protokol nam uvijek određuje tempo tako da se ne bih bunio kada bismo skupa hodali', kaže Pahor.

Na pitanje očekuje li dogovor s Hrvatskom oko arbitraže, Pahor je ponovio kako vjeruje da će do implementacije presude doći nakon uspostavljanja dijaloga i povjerenja. 'Neće to ići brzo i bez poteškoća. Oprezno gledam na te poteškoće, ali mislim da, iako će biti razmirica, na kraju postići dogovor'.

Hrvatska predsjednica mu se u njegovoj misiji ne može priključiti, budući da svoju 'šetnju' trenutno obavlja zrakoplovom po Australiji i Novom Zelandu – pogledajte detaljno gdje i kako. Cijeli razgovor s Pahorom, pak, pogledajte na stranicama RTL-a.