HSP ANTE STARČEVIĆ:

Ruža Tomašić najaktivniji hrvatski zastupnik u EP-u

15.10.2013 u 22:00

Bionic
Reading

Predsjednica HSP Dr. Ante Starčević, europarlamentarka Ruža Tomašić trenutno je najaktivniji hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, priopćio je glavni tajnik stranke Pero Ćorić. Zaključno s prethodnom sjednicom EP-a, zastupnica Ruža Tomašić održala je 16 govora na plenarnim sjednicama u Strasbourgu, uz upućena četiri zastupnička pitanja u pisanom obliku Europskoj komisiji

HSP AS obratio je javnosti s tom informacijom navodeći da 'državni, tzv. javni i lijevo orijentirani mediji podložni interesima vladajuće garniture ovu činjenicu zanemaruju'.

'Ustaljena praksa istih jest da putem selektivnog izbora vijesti i objavom montiranih anketa određene političare favoriziraju kao što smo svjedoci da se dešava sa likom i djelom predsjednika RH Ivom Josipovićem, i svima onima koji se priklanjaju njegovoj viziji stvaranja trećeg političkog puta. Do održavanja predsjedničkih izbora očekujemo da će biti popularniji nego što je to svojevremeno bio Mao Ce Tung', priopćio je Ćorić.

Činjenice, tvrdi on, govore da 'gotovo upola zaostaje sljedeći hrvatski zastupnik sa brojem obraćanja na plenarnim sjednicama i drugim aktivnostima u tom najvišem predstavničkom tijelu Europske unije'.

HSP AS najviše smeta činjenica da su prešućene teme o kojima je progovorila Ruža Tomašić, a 'iste su od vitalnog nacionalnog interesa': ribarstvo i zaštita morskog pojasa, nezaposlenost mladih, korupcija, pristup Schengenu i strožoj kontroli granica.

'Želimo ukazati ovim putem kako se upravo predsjednica HSP AS tamo založila za uvođenje isključivog gospodarskog
pojasa RH u Jadranskom moru, a nije zaboravila ni Hrvate u Bosni i Hercegovini. Dva puta se pismeno očitovala o zaštiti njihovih prava', ustvrdio je Ćorić.

Svi govori Ruže Tomašić mogu se pogledati na njezinom YouTube kanalu.