SAVSKA 66 DO BRUXELLESA

Ruža Tomašić dovodi branitelje u EU parlament

01.07.2015 u 19:22

Bionic
Reading

Ruža Tomašić potvrdila je za tportal da želi dovesti branitelje u Europski parlament. 'Pregovaramo i razgovaramo, vidjet ćemo što će biti', kaže hrvatska europarlamentarka

Kako nam je objasnila, Tomašić želi organizirati okrugli stol na kojem bi, uz naše branitelje, sudjelovali i vojni veterani iz drugih zemalja Europske unije i tako razmijenili iskustva. 'A kad razmjene iskustva, možda će se i u Hrvatskoj drugačije stvari odvijati', poručuje Tomašić. Europarlamentarka želi da putovanje ima neki smisao za branitelje i da goste iz Hrvatske primi neki dužnosnik Europske komisije.

'Ako branitelji dođu, a primi ih neki zamjenik zamjenika zamjenika, onda nema razloga da ljudi uopće dolaze i toliko se muče dugim putovanjem', smatra Tomašić i dodaje da bi se i ona, da je njihovom mjestu, isto ljutila.

Zato im želi organizirati reprezentativnu dobrodošlicu, a ako ne uspije, onda je bolje od svega odustati. 'Nije cilj da se poslikamo i da budemo u medijima, nego da i oni budu zadovoljni', kaže nam Tomašić.
Još je rano govoriti kada bi događaj mogao biti organiziran. 'Sad će ljetna stanka, odaslat ćemo pozive svima iz Komisije pa ćemo vidjeti. Moramo se ravnati po njima', kaže nam hrvatska europarlamentarka.
Također se ne zna ni tko bi od branitelja bio njezin gost.

Najeksponiraniji branitelji u posljednje vrijeme svakako su vođe prosvjeda u Savskoj 66 Đuro Glogoški i Josip Klemm. 'Naravno da bi Glogoški išao, ali njemu je teško. Njemu bi put trajao tri dana da dođe do Parlamenta jer se on mora odmarati', kazala nam je Tomašić. Uglavnom ona poziva sve branitelje koji žele doći. Ne vjeruje da će biti velika navala nakon njenog poziva jer su već neki rekli da je to daleki put i da se njima ne ide.