'NISMO PONCIJE PILAT DA SUDIMO'

Ruža Tomašić čestitala Oreškoviću, Ćorić Karamarka usporedio s Isusom

03.06.2016 u 15:47

Bionic
Reading

Ruža Tomašić, predsjednica Hrvatske konzervativne stranke čestitala je premijeru Tihomiru Oreškoviću na odlučnosti koju je iskazao na tiskovnoj konferenciji te na uklanjanju prijetnje destabilizacije Republike Hrvatske

'Smatramo da je međusobnim svađama i otvorenom netrpeljivošću dvojice potpredsjednika vjerodostojnost Vlade ozbiljno narušena te da u slučaju da jedan od njih dvojice ostane u Vladi, u ovoj situaciji ne bi više uživao povjerenje druge strane. Nadamo se da će HDZ i Most staviti interese Republike Hrvatske ispred svojih partikularnih stranačkih interesa te predložiti na potpredsjednička mjesta osobe koje nemaju repove iz prošlosti i koje će nastaviti raditi, bez fige u džepu, za dobrobit Hrvatske', navela je Tomašić.

Peru Ćorića iz HSP-AS-a izjava premijera je iznenadila. Ustvrdio je da bi sve bilo bolje od novih izbora. Iskoristio je i zanimljivu usporedbu da opiše razliku u aferama koje prate HDZ i Most.

Na upit je li odnos prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka i potpredsjednika Vlade Bože Petrova prevelik teret Vladi zbog čega ih je premijer Orešković pozvao da odstupe, saborski zastupnik HSP-a dr. Ante Starčević Pero Ćorić kazao je da on ne misli tako.

'Kod gospodina Karamarka nisam dosad našao, niti mi u HSP-u, bilo kakvu krivicu. Nismo mi Poncije Pilat da sudimo. Ovo što sam danas vidio, evidentno oko afere Grizli ima elemenata kaznene odgovornosti. U svakom slučaju sve je bolje od novih izbora', rekao je, tako neizravno usporedivši Tomislava Karamarka s Isusom, zbog kojeg je Poncije pilat opravo ruke.