PAD ZRAKOPLOVA LECHA KACZYNSKOG

Ruski vojnici ipak pokrali poginulog poljskog dužnosnika

08.06.2010 u 14:47

Bionic
Reading

Ruski istražitelji priopćili su u utorak da su podignute optužnice protiv četvorice vojnika osumnjičenih za krađu kreditnih kartica visokoga poljskog dužnosnika, koji je poginuo u nesreći zrakoplova predsjednika Lecha Kaczynskog 10. travnja u Rusiji, javljaju ruski mediji

Glasnogovornik ruskog Istražnog odbora Vladimir Markin izjavio je da su četvorica vojnika optužena za zloporabu kreditnih kartica Andrzeja Przewoznika. U nedjelju je glasnogovornik poljske vlade Pawel Gras optužio časnike ruske policijske postrojbe za posebne namjene (OMON) i policajce za krađu na mjestu nesreće.

Markov je rekao da 'policija, OMON i časnici ministarstva unutarnjih poslova nemaju ništa s tim' te da su optuženi vojnici bili novaci. Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane kazao je da su četiri vojnika potrošila ukupno 60.345 rubalja (oko dvije tisuće američkih dolara) te da će ta svota biti vraćena Przewoznikovoj obitelji.

Također je izjavio da će se ministarstvo ispričati 'čim sud utvrdi krivnju osumnjičenika'. Dodao je da su vojnici priznali krivnju.