kritičar kremlja

Ruski regulator blokirao internetsku stranicu Navaljnog

26.07.2021 u 15:10

Bionic
Reading

Ruski regulator Roskomnadzor blokirao je internetsku stranicu disidenta Alekseja Navaljnog, navalny.com, te još 48 stranica ljudi i udruga povezanih s tim gorljivim kritičarem Kremlja, priopćili su u ponedjeljak Navaljnijevi suradnici

Leonid Volkov, bliski suradnik Navaljnog, je na društvenoj mreži Telegram napisao da će tim koji radi za zatočenog disidenta uskoro objasniti na koji način planiraju zaobići blokadu Roskomnadzora.

Navaljni trenutno služi zatvorsku kaznu od dvije i pol godine zbog kršenja uvjetne kazne iz 2014. Njegovo utamničenje izazvalo je napetosti u odnosima sa Zapadom koji traži njegovo oslobađanje.

Blokiranje internetske stranice Navaljnog provedeno je nekoliko tjedana uoči parlamentarnih izbora u rujnu i nakon presude suda u lipnju kojom su udruge povezane s Navaljnim proglašene ekstremističke čime su zapravo proglašene nezakonitima.

Tim Navaljnog zagovara strategiju "pametnog glasovanja", a to znači dati glas u svakoj izbornoj jedinici kandidatu koji je najveći protivnik vladajuće stranke Ujedinjena Rusija.