DNEVNIK DRŽAVNE TELEVIZIJE

'Rusija može pretvoriti SAD u radioaktivni pepeo'

17.03.2014 u 09:30

Rusija može SAD pretvoriti u nuklearni pepeo
Bionic
Reading

Vodeći novinar ruske državne televizije Rossiya 1 Dmitrij Kiseljov izjavio je u nedjelju navečer da je Rusija jedina zemlja koja je sposobna pretvoriti Sjedinjene Američke Države u radioaktivni pepeo

'Rusija je jedina zemlja na svijetu koja je zaista sposobna pretvoriti SAD u radioaktivni pepeo', rekao je Kiseljov. On je u svojoj nedjeljnoj emisiji vijesti na prvom programu ruske televizije želio potkrijepiti svoje tvrdnje da usred ukrajinske krize SAD i predsjednik Barack Obama žive u strahu od Rusije koju predvodi predsjednik Vladimir Putin. U studiju je, dok je to govorio, stajao ispred velikog ekrana na kojem je bila slika velikog oblaka u obliku gljive koji nastane nakon nuklearnog napada.

Njegova emisija je počela u trenutku objavljivanja prvih rezultata ankete poslije zatvaranja glasačkih mjesta koji su potvrdili da je uvjerljiva većina građana Krima izabrala na referendumu izlazak iz sastava Ukrajine i priključenje Rusiji, prenose agencije. 'Sami Amerikanci smatraju da je Putin jači vođa od Obame', rekao je Kiseljov i pokazao na rezultate ispitivanja javnog mnijenja. 'Zbog čega Obama stalno naziva Putina i s njim priča satima?', upitao je.

Kiseljov ima reputaciju jednog od najprovokativnijih ruskih novinara, posebno zbog svojih čestih homofobnih ispada.