osam iranskih dronova

Rusi prvi put dronovima napali Kijev nakon 12 dana, Ukrajina: Uništili smo ih

02.07.2023 u 09:08

Bionic
Reading

Rusija je tijekom noći pokrenula napad bespilotnim letjelicama na Kijev, nakon 12-dnevne stanke, rekao je ukrajinski vojni dužnosnik u nedjelju, no sustavi protuzračne obrane preliminarno su ih uništili dok su se približavali.

Ukrajinske zračne snage priopćile su da je napad uključivao osam dronova Šahid iranske proizvodnje i tri krstareće rakete koji su oboreni.

"Još jedan neprijateljski napad na Kijev", rekao je Serhij Popko, čelnik kijevske vojne uprave, u objavi na kanalu Telegram.

Tri privatne kuće su oštećene kad su na njih pale krhotine bespilotnih letjelica u regiji Kijeva, pri čemu je jedna osoba ozlijeđena, objavio je vojni čelnik regije Ruslan Kravčenko na svojoj Facebook stranici.

  • +16
Posljednji napad na Kijev dogodio se 25. lipnja Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Reutersovi svjedoci čuli su eksplozije koje podsjećaju na zvuk sustava protuzračne obrane koji pogađaju mete. Zasad nije bilo informacija o razmjerima napada.

Kijev, njegova regija i mnoge regije središnje i istočne Ukrajine bile su pod upozorenjem o zračnoj opasnosti oko sat vremena nakon 2 sata ujutro po lokalnom vremenu.