ruske teorije zavjere

Rusi i dalje jašu po tajnim laboratorijima, našli vezu između Majdana i majmunskih boginja

07.08.2022 u 14:56

Bionic
Reading

Rusija na sve moguće načine nastoji opravdati razaranje ukrajinskih gradova i ubijanje tisuća nedužnih civila.

U opsežnoj i zamršenoj konstrukciji uspjeli su povezati revoluciju na Majdanu i ukrajinske nacionaliste s navodnim bioloških laboratorijima i pandemijama covida i majminskih boginja. U četvrtak je Igor Kirilov zapovjednik ruskih trupa za zaštitu od nuklearnog, kemijskog i biološkog napada izjavio da su provedba razvojnog scenarija Covida-19 i neočekivani prekid USAID-ovog programa Predict omogućili pretpostavku da je izbijanje pandemije bilo namjerne prirode i da su SAD bile umiješane u to.

Kako je objasnio Predict program se fokusirao na proučavanje novih koronavirusa i hvatanje šišmiša koji prenose te viruse. 'Jedan od izvođača programa bila je Metabiota, ozloglašena po svojim vojnim biološkim operacijama u Ukrajini", rekao je Kirilov, a prenio TASS.

Komentirajući izjavu, Irina Jarovaja, supredsjednica Povjerenstva za istragu aktivnosti američkih bioloških laboratorija u Ukrajini, zamjenica predsjednice Državne dume naglasila je da je “parlamentarna istraga otkrila da je američki projekt imao poseban interes za različite viruse i patogene životinjskog podrijetla te ih pokušao prikazati kao prirodne uzročnike epidemija.”

'Američki biološki laboratoriji u Ukrajini predstavljali su i još uvijek predstavljaju veliku prijetnju građanima Ukrajine i cijelom svijetu, uključujući nedostatak sigurnosnih objekata i nepoštivanje sigurnosnih propisa', naglasila je Jarovaja, navodi se na stranicama ruske Državne dume.

'Ministarstvo obrane je iznijelo ozbiljne činjenice. Bilo bi pogrešno ignorirati ih', rekla Jarovaja koja tvrdi da su američke vlasti otišle predaleko. Istaknula je i da ne bi trebali očekivati da će SAD otkriti istinu.

'Dugo su vremena namjerno tajno razvijali opasne patogene', dodala je.

Cijeli američki projekt, počevši od Majdana i nacionalista do vojnih laboratorija u Ukrajini, 'monstruozna je ilustracija agresivne i opasne američke politike', kako je rekla Irina Jarovaja.

'Ovo je vojna biološka Pandorina kutija, koju su Sjedinjene Države otvarale i punile više puta. Stoga ne znamo koje su viruse i patogene razvili i oslobodili', naglasila je zamjenica predsjednika Državne dume.

Irina Jarovaja je uvjerena da bi se WHO trebao pozabaviti tim pitanjem i započeti istragu o aktivnostima i curenju virusa iz američkih laboratorija, uključujući “u kontekstu pojave i širenja virusa majmunskih boginja, koronavirusa, te, konačno, otkriti tajne američkih vojnih bioloških laboratorija.”