problem otpada

Rusak: Gradska vlast očito nije kompetentna; Peternel: Gradu na čelu s Tomaševićem ništa ne ide na ruku pa se okreću ideološkim temama

25.05.2022 u 13:48

Bionic
Reading

Zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Gordana Rusak (Stranka rada i solidarnosti) poručila je u srijedu kako se otpad sa zagrebačkih ulica može maknuti jedino provođenjem kapitalnih projekata, poput Centra za gospodarenje otpadom i kompostane

“Ovo su projekti koji su kapitalni, bitni i koji se moraju napraviti želimo li maknuti ovaj otpad sa zagrebačkih ulica. Ali ova gradska vlast očito nije kompetentna”, rekla je Rusak na konferenciji za medije.

Poručila je da se jedino na taj način može riješiti “gorući problem otpada” u Zagrebu, ali da se u realizaciji Centra za gospodarenje otpadom i kompostane ne događa ništa.

“Dokumentacija za izgradnju zagrebačkog Centra za gospodarenje otpadom, mora biti gotova do kraja ove godine, Za to smo povukli 15 milijuna kuna”, podsjetila je dodavši da će grad imati problema s vraćanjem tih sredstava ako se projekt ne napravi na vrijeme.

Potpredsjednik Skupštine Nenad Predovan osvrnuo se na provedbu odluke o novom načinu sakupljanja komunalnog otpada. Po njemu je diskriminatorna odredba gradske vlasti da građani iz centra grada ne trebaju financirati izgradnju podzemnih spremnika, dok ostali građani sami moraju osigurati standardizirane bokseve.

“Grad Zagreb treba sam izgraditi bokseve i podzemne spremnike”, poručio je Predovan.

Zastupnica Lucija Topolovec osvrnula se na korištenje pojma “osobe koje mensturiraju” u Planu za mlade i poručila da je on gnjusan.

“Tomašević se poziva da sve to piše u njihovom programu, ali to nije istina, jer se u njemu itekako razlikuju žene i LGBTIQ osobe”, istaknula je Topolovec.

Peternel: Vlast se bavi glupostima, umjesto da shvate ozbiljnost situacije u Zagrebu

Na konferenciji za medije Kluba zastupnika Domovinskog pokreta i Zelene liste, na pojam "osobe koje menstruiraju" osvrnuo se i zastupnik Igor Peternel. Smatra da gradskoj vlasti na čelu s gradonačelnikom Tomaševićem, ništa ne ide na ruku, pa sve češće pribjegava ideološkim temama.

"Očekujemo zanimljivu raspravu oko ovih rodno neutralnih osoba koje menstruiraju i sličnih gluposti kojima se oni bave umjesto da shvate ozbiljnost situacije u Zagrebu", rekao je Peternel.

Smatra da je bitno da se konačno rasvijetli situacija oko projekta Dječjeg centra za translacijsku medicinu na Srebrnjaku, istaknuvši da bi se gradska vlast trebala odlučiti želi li taj projekt ili ne. 

Zastupnica Ana Lederer kritizirala je imenovanje Emine Višnić za novu pročelnicu Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo. 

"Cijeli izbor je još jedna farsa jer je posve jasno da nije bilo potrebno naglašavati da se razgovara s kandidatima, kada je ona unaprijed bila prikladna ideologiji platforme Možemo", istaknula je Lederer.