IZBORI 2015.

Rude: Hrvatskoj nužan preustroj kao put izlaska iz teatra apsurda

05.11.2015 u 12:40

Bionic
Reading

Nositelj kandidacijske liste Akcije mladih u prvoj izbornoj jedinici Ivan Rude ustvrdio je u četvrtak da je Hrvatskoj hitno potrebna istina i preustroj kao put izlaska iz teatra apsurda u kojem se nalazi, a koji proizlazi iz toga da što više prodajemo, sve je više dužna

'Mi se nalazimo u teatru apsurda, sve se odvija kao neka nepovezana radnja, no kada se malo bolje pogleda, u tom apsurdu postoji sustav koji je namjerno prikriven, a to je da Hrvatska ide punom parom prema bankrotu i rasprodaje se imovina. I u tome je apsurd hrvatske politike - što više prodajemo, sve smo više dužni. Na kraju ćemo prodati sve, dug će biti ogroman i kada više ništa ne bude naše i mi ćemo biti suvišni', rekao je Rude na konferenciji za novinare.

Ustvrdio je da se 'mlataranje' velikim patriotizmom s obje strane stranaka koje su, kaže, otele hrvatsku narodu, na kraju svodi na to da prikrivaju privatizaciju najprije HEP-a, a zatim i svih ostalih ostataka temeljnih hrvatskih resursa. 'Čak smo došli do stupnja degeneracije da su pokušali prodati našu krv, no Visia Croatica je uspjela svojom akcijom zaustaviti tu prodaju i ipak je Imunološki zavod ostao u našim rukama', dodao je.

Rude smatra da je Akcija mladih, kao spoj mladosti i iskustva, jedina snaga koja može realno pomoći Hrvatskoj.  Akcija mladih izlazi na ove izbore u svim izbornim jedinicama, te pozivaju sve one kojima je dosta da se toj borbi priključe.

'Hrvatskoj hitno treba istina i preustroj jer ovo je apsurd nad apsurdima - teatar apsurda. Treba vratiti mogućnost da čovjek može živjeti u Hrvatskoj, dok zasad živi jedna otuđena elita i što više privatiziramo lošije živimo i raste dug. Mi znamo izlaz i treba nam znanje i poštenje. Hrvatska ima dosta pametnih ljudi i to je put iz ovog teatra apsurda', poručio je Rude.