LOŠE VIJESTI

Zamjenica ravnatelja Diana Rudan: Tijekom noći dvadesetak bolesnika u KB Dubrava izgubilo bitku s koronom

27.04.2021 u 10:10

Bionic
Reading

Diana Rudan, zamjenica ravnatelja KB Dubrava u Zagrebu, rekla je u HTV-ovoj emisiji Studio 4 kako je tijekom noći 20-ak bolesnika u toj bolnici izgubilo bitku s covidom

Rudan je rekla da je trenutačno u COVID-bolnici hospitalizirano 420 bolesnika, od kojih je 75 u jedinici intenzivnog liječenja. Dva su bolesnika na ECMO-u.

'Možemo reći, što se tiče hospitalizacija, da smo na vrhu trećeg vala', rekla je zamjenica ravnatelja KB Dubrava Diana Rudan u HTV-ovoj emisiji Studio 4.

Rudan je dodala kako je tijekom noći 20-ak bolesnika izgubilo bitku s covid-om.

Istaknula je kako su kapaciteti KB Dubrava popunjeni.

'Sadašnji bolesnici su nešto mlađe životne dobi. Klinička slika, odnosno njihovo zdravstveno stanje je teže, što znači da se brže zdravstveno urušavaju, ali se isto tako i brzo oporavljaju. To nas veseli', rekla je Rudan.

Komentirajući slučajeve ljudi koji su se ponovno zarazili nakon primanja dva cjepiva Rudan je rekla kako je učinkovitost cjepiva preko 90 posto, a ne 100 posto.

'Cjepivo vas ne može zaštititi od bolesti, ali vam može smanjiti rizik da obolite od određene bolesti', rekla je Rudan.

'Također je poznato da su kliničke slike bolesnika koji su hospitalizirani nakon što su cijepljeni čak i drugom dozom cjepiva, uglavnom prvom dozom, da su nešto lakše', dodala je.