20 POSTO MANJE NEGO LANI

Ručak s Buffetom prodan za 1,68 milijuna dolara

27.06.2009 u 11:01

Bionic
Reading

Ručak s legendarnim investitorom i drugim najbogatijim čovjekom na svijetu Warrenom Buffettom na dobrotvornoj aukciji na eBayu prodan je za 1,68 milijuna dolara

Ovaj vrtoglavi iznos ipak je 20 posto manji od prošlogodišnjeg kada je pobjednička ponuda za ručak s 'Prorokom iz Omahe' iznosila 2,1 milijun dolara, prenosi Večernji list.

Aukcijom se već desetu godinu zaredom prikupljaju sredstva za Fondaciju Glide koja brine o beskućnicima i siromašnima u San Franciscu.

Bez obzira na 20-postotni pad, ovo je drugi najviši iznos uplaćen za ručak s Buffettom. Ime pobjednika još nije poznato, ali se zna da će na ručak u restoranu Smith & Wollensky u New Yorku moći pozvati najviše sedam prijatelja.

Prošlogodišnji pobjednik, investitor iz Hon Konga Zhao Dayang svoju je priliku za susret oči u oči uz hranu i piće s Buffetom iskoristio prošle srijede.

Pad u cijeni ručka osim gospodarske krize možda objašnjava i činjenica da je Buffetova investicijska kompanija Berkshire Hathaway u svibnju zabilježila prvi gubitak i to zbog lošeg tajminga u kupnji dionica naftnih kompanija.