razmjena pacijenata

Rovinjska bolnica u klasteru s Talijanima razvija zdravstveni turizam

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 14.11.2017 09:41
  • Objavljeno 14.11.2017 u 09:41
Županijska Bolnica za ortopediju i rehabilitaciju 'Prim. dr. Martin Horvat' u Rovinju potpisala je sporazum s dvije talijanske bolnice i regijom Veneto

Županijska Bolnica za ortopediju i rehabilitaciju 'Prim. dr. Martin Horvat' u Rovinju potpisala je sporazum s dvije talijanske bolnice i regijom Veneto

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Županijska Bolnica za ortopediju i rehabilitaciju 'Prim. dr. Martin Horvat' u Rovinju potpisala je sporazum s dvije talijanske bolnice i regijom Veneto sa ciljem razmjene pacijenata, razvoja zdravstvenog turizma i povlačenja sredstava iz EU fondova

Međunarodni klaster dovest će talijanske pacijente u Rovinj, omogućiti lakši pristup EU fondovima, razvoj dijagnostičke djelatnosti i sustava telemedicine, digitalizaciju bolničkih kartona, te omogućiti kontinuiranu izobrazbu zdravstvenih djelatnika, izjavio je Hini ravnatelj rovinjske bolnice Marinko Rade.

Sporazum je potpisan sa Zdravstvenom regijom 'Veneto Orientale', sa sjedištem u mjestu San Dona di Piave, i talijanskim bolnicama 'Villa Salus', sa sjedištem u mjestu Mestre Venecija, i u Jesolu, s kojima će iduću godinu i pol razmjenjivati osoblje, edukaciju i razvijati telemedicinu, a prve talijanske pacijente očekuju za dvije godine.  

'Prva smo hrvatska bolnica koja je ušla međunarodni klaster zdravstvenog turizma s idejom da se funkcionalno povežemo s talijanskim bolnicama i omogućimo dolazak talijanskih pacijenta u Rovinj, na teret talijanskog zdravstvenog osiguranja',  ističe ravnatelj jedne od rijetkih hrvatskih bolnica koja posluje pozitivno.

Cilj im je, kaže, izjednačiti standard liječenja s talijanskim bolnicama, podići razinu stručnosti i koristiti međunarodne protokole. 

.

.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album: Marinko Rade

'Razmjena pacijenata vruća je tema u europskom zdravstvu, stoga ćemo s ovakvim projektom ići prema EU fondovima', kaže Rade dodajući kako će talijanske pacijente njihovi liječnici moći pratiti preko telemedicine dok budu bili na rehabilitaciji u Rovinju.

Bolnica u Rovinju primarno je rehabilitacijska bolnica s 220 kreveta, a pola proračuna bolnice dolazi s privatnog tržišta, najviše iz Austrije.

  • +14
  • +11

Ljeto u Rovinju

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Već četiri godine poslujemo pozitivno, obnavljamo se i nikome ni lipu nismo dužni', kaže ravnatelj bolnice specijalizirane za ortopedsku rehabilitaciju.

Rade ističe da im je od ukupno 220 bolničkih kreveta 80 rezervirano za pacijente preko HZZO-a, a liste čekanja su ispod dva mjeseca. Prioritet su im postoperativni pacijenti koji termin za rehabilitaciju dobivaju u roku kraćem od dva mjeseca.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!