O PRESUDI SANADERU, PRIJATELJSKI

Rošin: 'Tko misli da se ne može stati iza prijatelja, taj prijatelja nema'

22.10.2018 u 15:59

Bionic
Reading

Splitski arhitekt i bliski prijatelj bivšeg premijera Ive Sanadera, Jerko Rošin, na vijest o nepravomoćnoj osudi zbog ratnog profiterstva reagirao je vrlo suzdržano: za tportal je kazao da čeka potpune informacije

'Tek sam čuo. Čekam najprije napisano obrazloženje, a onda pravomoćnost presude', kazao nam je Rošin, uz dodatak da nema namjeru javno istupati na ovu temu.

'Imam jednu metaforu: ukoliko netko ne izda građevinsku dozvolu koju je morao izdati, ne snosi odgovornost. A ukoliko izda dozvolu koju nije smio, također ne odgovara', povlači Rošin paralelu sa svojom strukom.

  • +8
Ivo Sanader izlazi sa Županijskog suda nakon izricnja presuda Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanaderov slučaj, dakle, odbija konkretno komentirati u ovoj fazi, no na osobnoj razini ga se nikada ne namjerava odreći. 'On ima svoje godine, svoju pamet i svoje odvjetnike, pa nema potrebe da ga ja branim. osobno ne vjerujem da je kriv i nitko mi ne može oduzeti ili osporiti pravo na to. Tko smatra da se ne može stati iza prijatelja, taj u životu prijatelja nema', dodao je Rošin. I on, naravno, smatra da je državu potrebno dovesti u red, no vjeruje da je upravo Sanader na tome intenzivno radio - na koncu, velik broj zakona na osnovu kojih se sudi bivšem premijeru usvojen je upravo u njegovom mandatu.

'Je li pravosudni sustav dobar kada ga osudi i loš kada ga oslobodi, ili je obrnuto, tko će znati…'

  • +2
Sanader i Ježić oslobođeni optužaba u aferi HEP-Dioki Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL