VALENTINOVO I GAMING

Romantične igre za parove koje će vas oduševiti

11.02.2014 u 09:44

Bionic
Reading

Gamereport vam donosi pažljivo izabrane naslove u kojima ćete posebice uživati ako ih igrate s onime koga volite

Gaming i romantika se rijetko kada mogu povezati na neki očiti način. Vjerojatno zato jer se igranje videoigara nerijetko direktno asocira sa pražnjenjem šaržera u protivnikovu lubanju. Upravo zbog toga spremni smo promijeniti vam perspektivu i ponuditi par naslova koji su dokaz kako igre mogu biti i te kako romantične.

 

Prva i vjerojatno najbolja u nizu je iOS igra Amazing Fingers. U njoj je zadatak postaviti prste na predodređena polja, te pratiti njihovo kretanje dok igra ne deklarira kraj nivoa. Ovo na prvi pogled možda ne zvuči kao najromantičnija stvar ikada, no dajte si par minuta da zamislite igru u više igrača i koordinirano kretanje ruku po površini tableta. Ironična priča kod ovog naslova je da ga najčešće počnete igrati sa prijateljem ili prijateljicom, te nakon tri-četiri nivoa shvatite kako su neke od slagalica možda previše sugestivne za vlastito dobro. Nakon toga deinstalirate igru i pravite se kao da ste ju prvi put pokrenuli nakon što ju predstavite curi/ženi/ljbavnici/tvojoj staroj.

 

 

 

 

 

Drugi naslov koji je apsolutna preporuka, ako volite rock glazbu je Activisionov Guitar Hero 3: Legends of Rock. Ovaj, po nama najbolji nastavak Guitar Hero serijala definitivni je klasik i što je najbolje, predstavlja jednu od najboljih igara koju parovi mogu zaigrati. Romantični trik kod njega je osjećaj zajedničkog podviga nakon završavanja neke od težih skladbi. Plus, uzmite u obzir da ćete pred malom ispasti apsolutni pastuh ako Through The Fire and Flames odsvirate na najvećoj težini, a da plastična gitara ili vi ne doživite spontano samozapaljenje.

 

 

 

 

 

Možda ovo zvuči nezrelo, ali oduvijek smo voljeli igrati konzolaške kartinge. U tim igrama postoje tri ključne komponente: zdrava doza nevinog arkadnog najurivanja, dovoljno doboka igrivost, te pristupačnost. Upravo zbog toga bilo koji nastavak Mario Karta je fantastičan izbor. Osim što u Mario kartu Wii igru igrate putem Wii Motea, moguće je koristiti i iznimno simpatičan volan koji, makar nije pretjerano koristan, poboljšava igrivost, kao i imerziju. U svakom slučaju, ako izabranik/izabranica vašeg srca voli vozačke igre, sigurni smo kako ćete se uz Mario Kart Wii jako dobro zabaviti. I za razliku od pravog života - uz ovu igru slobodno možete navlačiti bocu koliko god vam duša želi.

 

 

 

 

Ovo je možda naj-geekovskija (nova riječ!) igra na našem popisu briljantni je iOS naslov Space Team. Istina bog, ne radi se o igri za svakoga. Međutim, ako nas pitate da izaberemo najmaštovitiju igru koju možete igrati s partnerom, a da spada pod kategoriju video igara (perverznjaci jedni, sram vas bilo) onda je to Space Team. U njemu se kao debili nadvikavate sa drugim igračem, govoreći mu koji prekidač na virtualnoj komandnoj ploči treba stisnuti kako bi spasio svemirski brod od sigurne propasti. Gledano sa strane igra zvuči kao nadglasavanje dva kapetana Kirka iz Enterprisea. Igračima koji cijene SF i obožavaju društvene igre, ona je jedno od najzanimljivijih i najmaštovitijih iskustava koje možete imati sa dva mobitela, zdravim glasnicama i dvije minute slobodnog vremena.