uz podršku sdp-a i hns-a

Roko Tolić nezavisni je kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana

16.03.2021 u 12:37

Bionic
Reading

Diplomirani ekonomist Roko Tolić predstavio je u utorak pred dubrovačkim Kneževim dvorom kandidaturu za dubrovačko-neretvanskog župana, a kao nezavisnog kandidata podržavaju ga SDP i HNS.

Tolić je istaknuo kako se kandidirao zbog lošeg gospodarskog stanja u županiji i krize na koju županija nema pravi odgovor te nedostaje liderstvo.

"Postao sam direktor Zračne luke Dubrovnik u vremenu krize, kada je trebalo uliti povjerenje, ali i postići rezultate te ostvariti primjeren standard za zaposlenike. Kandidirao sam se i jer nisu ostvarena obećanja o državnoj cesti, autocesti, centru za gospodarenje otpadom. Ovo je vrijeme koje iziskuje snažne pojedince", poručio je Tolić.

Tolić očekuje podršku poduzetnika, gospodarstvenika i ribara, ali i mlađih birača. Podsjetio je kako je bio zamjenik gradonačelnika Vida Bogdanovića u vremenu poraća, kad nije bilo turizma, a gospodarstvo je bilo na koljenima. Najavio je kako će kampanju temeljiti na problemu zdravstva i zbrinjavanja otpada.

"Nismo zadovoljni trenutnim stanjem. Djeca nam gotovo na ulici umiru zbog neadekvatne skrbi, umire se na Hitnoj pomoći zbog loših tretmana, a dubrovačka bolnica se kadrovski rasipa. A što sa smećem? Sprema li nam se napuljski scenarij? Revidirat ćemo projekt Centra za gospodarenje otpadom, jer smo protiv odabrane tehnologije", rekao je Tolić.

Kao prva dva projekta u školstvu najavio je izgradnju sportske dvorane dubrovačke gimnazije te cavtatsku osnovnu školu.

Tolića su na predstavljanju podržali predsjednik županijskog SDP-a Nikola Hajdić i potpredsjednik županijskog HNS-a Vedran Kunica.

Diplomirani ekonomist Roko Tolić rođen je 1976. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Dubrovniku, a potom i Fakultet za turizam i vanjsku trgovinu, smjer turizam. Odmah po završetku fakulteta, s 24 godine postao je zamjenik dubrovačkog gradonačelnika Vida Bogdanovića (HSS) te bio najmlađi zamjenik gradonačelnika u Hrvatskoj. Iako je u politici od mladih dana, Tolić nije član nijedne stranke. Po prestanku obnašanja funkcije dogradonačelnika Tolić se zaposlio u Zračnoj luci Dubrovnik, najprije kao direktor zajedničkih poslova, a nakon osam godina rada, 2009. godine izabran je za generalnog direktora. Tolić je trenutno direktor sektora trgovine ZLD.