PROGLAŠEN KRIVIM

Rojs izveo cirkus na sudu, pa kažnjen radom za opće dobro

06.03.2014 u 12:14

Bionic
Reading

Ljubo Ćesić Rojs osuđen je danas na Županijskom sudu u Zagrebu na godinu dana zatvora, koja će uz njegov pristanak biti zamijenjena radom za opće dobro, zbog toga što je nogometnom klubu Hrvatski dragovoljac otpisao tri milijuna kuna duga.

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs, stigao je na Županijski sud u Zagrebu pjevajući. Vidno dobro raspoložen, pokazivao je fotografije starih prijatelja i pričao o Gojku Šušku i Franji Tuđmanu. Pravosudni policajci morali su ga stišavati u zgradi suda, piše 24sata.hr.

Bivši saborski zastupnik, umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs proglašen je krivim jer je kao pomoćnik ministra obrane i načelnik Sektora za gospodarenje otpisao Hrvatskom dragovoljacu tri milijuna kuna duga, a klubovima iz Hrvatske i BiH omogućio korištenje ugostiteljskih objekata MORH-a bez plaćanja. Državi mora vratiti 3,2 milijuna kuna, za koliko je oštetio Republiku Hrvatsku, stoji u presudi.

Rojs je oslobođen optužbe da je bez ovlasti zapovijedio izdavanje cigareta, plastičnih čaša i druge potrošne robe vrijedne 2,3 milijuna kuna 66. pukovniji, koja službeno nije bila u sastavu Hrvatske vojske.

Osuđen je na kaznu zatvora od godine dana koja će se, uz njegov pristanak, zamijeniti radom za opće dobro tako da će za jedan dan zatvora morati dva sata raditi za opće dobro.

Nakon petogodišnjega postupka Ćesić je u veljači 2009. pred zagrebačkim Županijskim sudom oslobođen optužbi da je prije 18 godina MORH oštetio za više od pet milijuna kuna, ali je Vrhovni sud, zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, slučaj ponovno vratio na Županijski sud.