JOVANOVIĆ SE OSOBNO UVJERIO

Roditelji u Zadru nisu toliki protivnici zdravstvenog odgoja

19.02.2013 u 18:36

Bionic
Reading

'Zanemariv je broj roditelja koji ne žele da im djeca slušaju predavanja iz četvrtog modula Zdravstvenog odgoja. Poštujem mišljenje roditelja koji djecu mogu i dalje odgajati prema svjetonazorima koji im odgovaraju, ali i pravo djece na informaciju koju će podijeliti s roditeljima', kazao je dana u Zadru ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović gdje u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje predstavio provedbu 1. modula Zdravstvenog odgoja - 'Živjeti zdravo'

Ipak nije mogao izbjeći pitanja o četvrtom modulu.

'Svako dijete po završetku tih nekoliko sati četvrtog modula kod kuće će razgovarati sa svojim roditeljima. Upravo zahvaljujući zdravstvenom odgoju, potaknut ćemo roditelje da više razgovaraju sa svojom djecom, a to znači da ćemo jačati i obiteljski odgoj, ali i samopouzdanje učenika', naglasio je Jovanović.


U prezentaciji prvog modula sudjelovali su i autorica programa Sanja Musić Milanović te ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović koji je najavio radionice o četvrtom modulu za nastavnike. Također je pozvao nastavnike da daju sugestije i detektiraju sve ono što nije dobro.

Sanja Musić Milanović naglasila je da gotovo svako dijete u Hrvatskoj pet puta tjedno jede brzu hranu, a polovica ih ne doručkuje. 'Važno je jesti zdravu hranu. U početku možda neće biti ukusna, ali kasnije hoće', kazala je Sanja Musić Milanović uz poziv djeci da djeca vježbaju i piju vodu iz slavine koja je zdravstveno ispravna.

Jovanović u Zadru