Siniša Gašparević

Roditelji novog direktora splitskih 'Parkova i nasada' ubijeni su prije 30 godina u Žrnovnici i za taj zločin nitko nije odgovarao

22.10.2021 u 09:11

Bionic
Reading

Siniša Gašparević, postao je odlukom Skupštine trgovačkog društva "Parkovi i nasadi", direktor ove splitske komunalne tvrtke. Gašparević će na tom mjestu naslijediti HGS-ovca Sašu Franjkića

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak i stručnjak u svom poslu kazao je da je izabran je preko javnog natječaja i da je riječ o stručnjaku.

Na novinarsko pitanje tko je odlučio da je Gašparević najbolji kandidat, gradonačelnik je kazao - Skupština. Na potpitanje tko čini Skupštinu, gradonačelnik je odgovorio.

'Skupštinu čini gradonačelnik grada to jest ja', piše Slobodna Dalmacija. Dodao je da je stiglo 15 prijava za mjesto direktora i jedna van roka.

O karijeri Siniše Gašparevića javnost malo zna, ali njegovo ime itekako je poznato i to radi strašne tragedije koja mu se dogodila 1992. godine, u dobi kada je imao samo 11 godina. 

Toga dana njegovi su roditelji Vesna i Đorđe pod prijetnjom oružja izvedeni iz kuće u Žrnovnici i ubijeni dok su on i mlađi brat spavali. Za zločin do sada nitko nije odgovorao.

Siniša Gašparević rođen je 1981. godine u Splitu, po zanimanju je ekonomist. Radio je u SEM-u Juroslava Buljubašića.