NASTAVLJAJU ŠKOLOVANJE

Riješen problem 'nepostojećeg' razreda u Crikvenici

04.09.2013 u 15:48

Bionic
Reading

Djeca iz crikveničke Srednje škole dr. Antuna Barca, oko čijeg su se upisa u prvi razred protekla dva dana lomila koplja između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i crikveničke škole, dobila su svoj razred i nesmetano će nastaviti školovanje. Rješenje koje je zadovoljilo i Ministarstvo i školu, a posebno roditelje i 24 djece, obznanjeno je nakon jednosatnog sastanka ministra Željka Jovanovića i njegovih suradnika s predstavnicima škole, piše Novi list

Ministar Jovanović pri posjetu crikveničkoj školi istaknuo je da je odluka donesena u interesu učenika, s malim zakašnjenjem, ali zbog greške u SŠ Dr. Antuna Barca, a ne u Ministarstvu koje se prozivalo, piše Novi list.

Nije postojala nikakva kompjuterska greška, softverska greška, niti su postojali izbačeni učenici, poručio je Jovanović pitajući se zbog čega postoji stalna potreba za izmišljanjem afera i blaćenjem uspješnog projekta.

Ministar je u Crikvenici naglasio da je škola trebala reagirati puno ranije, kao i ostalih 40 škola koje su se našle u sličnim problemima. Smisleni prijedlog Ministarstvo je dobilo tek jučer (utorak, op. a.) i tek se onda moglo naći rješenje na zadovoljstvo učenika, iznio je ministar Jovanović dodajući da je e-upis sjajan projekt.

Ravnatelj SŠ dr. Antuna Barca Luka Kujundžić izrazio je zadovoljstvo što je učenicima omogućeno školovanje, zahvalio Ministarstvu na razumijevanju dodavši da su škola odnosno upisno povjerenstvo učinili propuste i kasnili u reakciji.

Voditelj projekta e-upisa Vedran Mornar je rekao da je crikvenički 'slučaj' minoran problem projekta koji je omogućio jednostavniji upis 48 tisuća učenika. Mornar je podsjetio da se mora voditi računa o tome da su roditelji učenika svih razina opće i informatičke pismenosti.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.