REMI U DERBIJU

Rijeka dugo vodila, Dinamo spasio bod na Kantridi

21.04.2012 u 19:02

Bionic
Reading

Rijeka je u derbiju 27. kola MAXtv Prve lige na svojoj Kantridi remizirala s Dinamom rezultatom 1:1 (1:0) i time ostala u vrlo neizvjesnoj situaciji uoči posljednja tri kola u kojima im slijedi grčevita borba za ostanak

Dinamo je, ukupno gledano, pokazao puno više, ali Rijeka je vodila dvije trećine utakmice i bili su blizu konačnom trijumfu. Poveli su domaći u 26. minuti nakon duela Joea Šimunića i Ivana Bošnjaka kojega je sudac Križarić strogo usmjerio prema bijeloj točki. Damir Kreilach je mirno zabio svoj osmi gol sezone (nitko drugi u Rijeci nema više od dva) i četvrti ovoga proljeća od četiri svoje momčadi.

Vratar Rijeke Lisjak sjajno je obranio šut glavom Vide nedugo prije, pa i udarce Krstanovića i Sylvestra 20-ak minuta prije kraja i činilo se da će biti junak pobjede Riječana. No, obrana domaćih nije izdržala. U 84. minuti potpuno su zanemarili lijevi Dinamov bok i Badelj je idealnim dodavanjem uposlio Pivarića koji mirno smiruje loptu i zabija za konačan rezultat.

Na tribinama se okupilo oko 4.000 gledatelja, među kojima i više od 500 gostujućih navijača koji su pojedinačno snimani prilikom ulaska na tribinu, i derbi je imao lijepu zvučnu kulisu. U više su navrata složno skandirali protiv HNS-a (čak su i razvili dva jednaka transparenta: 'HNS mafijo gotovo je, gotov'o), a Armada u svojoj tradicionalnoj bakljadi u 60. minuti prema dogovoru ništa nije bacala prema terenu. Dvoboj je okončan bez upozorenja navijačima, a u svećanoj loži su u nepodrednoj blizini sjedili ministra Željko Jovanović i Zdravko Mamić

Ocijenite igrače Dinama i Rijeke na našem portalu tribina.hr i napišite nam što msilite o utakmici; registrirajte se te analizirajte igru Rijeke i Dinama.

U ranije odigranim dvobojima MAXtv Prve lige Zadar je svladao Cibaliju 1:0 golom Prahića, dok su Šibenik i Slaven Belupo podijelili bodove rezultatom 1:1 (0:1). Strijelci su bili Bašić i Brezovec.