'PALO' 300 GRAMA KOKAINA

Riječki policajci ipak ‘zabijelili’ Božić

26.12.2009 u 13:32

Bionic
Reading

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske zaplijenili su oko 275 grama opojne droge kokaina i oko 450 g primjese – sredstva za povećavanje mase droge, tzv. punila. Zbog sumnje da je navedenu drogu neovlašteno posjedovao zbog daljnje prodaje uhićen je 25-godišnji Puljanin

Na samu Badnju večer policajci na naplatnim kućicama na Kikovici zaustavili su osobno vozilo Ford kojim je upravljao 25-godišnjak. Droga je bila vješto sakrivena u prostoru armature mjenjača, no ne i za policajce koji su je otkrili i priveli Puljanina na kriminalističko istraživanje. Pojačano postupanje policajaca u cilju suzbijanja zlouporabe opojnih droga ponovno je dalo izvrsne rezultate.

Procjenjuje se da ova droga na ilegalnom narko tržištu vrijedi više od 137.000 kuna, a pomiješana s navedenom smjesom vrijednost droge se penje na više od 371.000 kuna. Valja napomenuti da se samo od ove količine kokaina (bez primjese) može sačiniti najmanje 1373 doze tzv. 'pizeva' u količini od 0.20 g po paketiću.

Kriminalističko istraživanje je provedeno u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave istarske. U dogovoru s nadležnim Istražnim centrom i Županijskim državnim odvjetništvom, osumnjičeni 25-godišnjak je danas u večernjim satima uz kaznenu prijavu doveden u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.