josip ostrogović

Riječki HDZ: Mi konstruktivno radimo, a Možemo! destruktivno uništava

03.08.2023 u 16:54

Bionic
Reading

Predsjednik riječkoga HDZ-a i gradski vijećnik Josip Ostrogović izjavio je u četvrtak da je razlika između HDZ-a i Možemo! u tome što HDZ konstruktivno radi, a Možemo! destruktivno uništava

Ostrogović je u priopćenju za javnost u četvrtak reagirao na tvrdnje Možemo! izrečene na konferenciji za novinstvo u utorak, navodeći da HDZ svim projektima daje legalnu i legitimnu podršku, a Možemo! se služi "jeftinim politikanstvom".

Istaknuo je da HDZ nizom projekata "odlučujuće doprinosi tranziciji arhaičnog riječkog gospodarstva, a Rijeku otvara prema moru" i dodao da sad Rijeka, "zahvaljujući viziji HDZ-a, u partnerstvu s jednom od najrespektabilnijih njemačkih tvrtki - Lurssen grupom" dobiva novu marinu u Porto Barošu. Možemo!, nastavio je, u nedostatku vlastitih vizija i programa, to želi usporiti, skrenuti i eutanizirati.

"Kroz projekt te marine se potiče izravno zapošljavanje domicilnog stanovništva, jačanje lokalnog gospodarstva i rast javnih prihoda , te u konačnici i opći gospodarski rast i rast životnog standarda domaćeg stanovništva", naveo je Ostrogović.

"Možemo! o tome uopće ne razmišlja, ne razumije i ne prepoznaje stratešku važnost projekta, dovodi u sumnji sve što se događa i sije javno nepovjerenje prema nama iz HDZ-a", ustvrdio je.

Stranku Možemo! pritom je prozvao zbog nedosljednosti, navodeći da u Gradskom vijeću podržavaju SDP i gradonačelnika Marka Filipovića a potom ga iza prvog ugla napadaju, osporavaju i omalovažavaju.

Ostrogović je istaknuo da njegova pozicija u Skupštini tvrtke ACI-Gitone, koja upravlja projektom gradnje marine, znači njegovo preuzimanje odgovornosti za razvoj. Također navodi da protiv njega nije donijeto rješenje Povjerenstva o sprečavanju sukoba interesa zbog istovremenog članstva u Upravi tvrtke ACI i u Gradskom vijeću, nego samo neobavezujuće mišljenje.   

Možemo! je na konferenciji za novinare upozorio da je Ostrogović ušao u skupštinu društva ACI Gitone, koje gradi i upravljat će marinom Porto Baroš, tvrdeći da je bio u sukobu interesa kao gradski vijećnik i član Uprave tvrtke ACI, a da će sad biti još i više jer će u isto vrijeme zastupati stavove građana u Gradskom vijeću, ali i tvrtke ACI Gitone.

Možemo! tvrdi da HDZ preko svojih članova ulazi u uprave i skupštine društava iz Lürssen grupe, a za koncesije na lučkom prostoru je nadležna Lučka uprava, odnosno HDZ-ova Vlada.