HEROIN I MARIHUANA

Riječanin i Bakranin privedeni zbog zlouporabe opojnih droga

29.04.2011 u 16:33

Bionic
Reading

Nakon što su policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU PG, u suradnji s Upravom kriminalističke policije MUP-a i Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, proveli kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja Primorsko-goranske županije zbog osnovane sumnje na počinjenje više kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci danas su uz kaznenu prijavu dovedeni 24-godišnji Riječanin i 21-godišnjak s područja Bakra

Utvrđeno je da je Riječanin, u vremenu od listopada prošle do sredine ožujka ove godine, prodao 2,4 grama heroina 33-godišnjaku iz Bakra.

Također, u dogovoru s 21-godišnjakom iz Bakra, u ožujku je, radi daljnje prodaje, nabavio oko 20 grama heroina. Utvrđeno je i da je ovaj 21-godišnjak, tijekom ove godine, prodao oko 1,70 grama heroina i oko devet grama marihuane.

Pretragom stanova i drugih prostorija osoba obuhvaćenih kriminalističkim istraživanjem, starosti od 19 do 33 godine, pronađene su dvije inzulinske šprice s heroinom, otopina metadona, oko 0,20 grama marihuane, digitalne vage i pribor za konzumaciju.

Za kazneno djelo zlouporabe opojnih droga prijavljene su još tri osobe, kod kojih je pronađeno ukupno 0,70 grama heroina u tri ‘suze’ i 9,50 grama marihuane.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.