HOMOFOBNI ISPAD

Rebić: Nisam pozvan na policiju, to je netko iskonstruirao!

07.02.2013 u 14:52

Bionic
Reading

Katolički teolog dr. Adalbert Rebić je prema pisanju Slobodne Dalmacije potvrdio odlazak na obavijesni razgovor u policiju zbog izjave da će 'pederi i lezbe upropastiti Hrvatsku'. Odlazak na policiju je za portal Politika Plus demantirao, baš kao i PU splitsko-dalmatinska. Uz to, Rebić je demantirao i da je ikad rekao tu spornu rečenicu

'Ne, to nije govor mržnje, nego govor stvarnosti. Činjenica je da nam nameću svoje mišljenje i da je to urota. Premda me novinar žestoko iritirao, ja i dalje stojim iza onoga što sam rekao', kazao je u komentaru za Politiku Plus netom nakon što se medijskim prostorom proširio njegov navodni govor mržnje.

Udruženje Zagreb Pride je najavilo podizanje prijave protiv teologa i na tome je sve stalo. Do ovog trenutka, kad se ponovno medijskim prostorom proširila vijest o Rebićevu odlasku na policiju.

'Nisam pozvan ni na kakav razgovor, to je sve iskonstruirano. Znam od koga, ali ne znam točno zašto. Istina jest da nitko iz policije uopće nije kontaktirao sa mnom', rekao je za Politiku Plus Adalbert Rebić.

Opovrgnuo je i spornu izjavu zbog koje se podiglo mnogo buke, kazavši da ga je novinar isprovocirao.

'Gospodin Adalbert Rebić nije pozvan u policiju na obavijesni razgovor, niti je nad njim određeno ikakvo postupanje', poručila je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.