VLADINE SMJENE

Razriješeni posljednji Jovanovićevi i Ostojićevi ljudi

03.07.2014 u 15:13

Bionic
Reading

Na zatvorenoj sjednici Vlade smijenjeni su preostali kadrovi bivših ministara Željka Jovanovića i Rajka Ostojića, a imenovani su novi ljudi. Uz to, Ministarstvu gospodarstva ponovno je odobren značajan novčani iznos za usluge pravnog zastupanja

Saša Zelenika prije dva tjedna smijenjen je s mjesta zamjenika bivšeg ministra obrazovanja Željka Jovanovića, i to na vlastiti zahtjev. Vlada ga je na današnjoj sjednici razriješila i s mjesta zamjenika predsjednika Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

Razriješen je i voditelj 'Clean start' projekta Denis Petrović i to s pozicije člana Operativne radne skupine za projektnu provedbu pojedinih reformskih i drugih mjera fiskalne konsolidacije.

Kao dosadašnja predstavnica Ministarstva zdravlja, Vlatka Bilas razriješena je dužnosti članice u radnim skupinama za provedbu mjera 'Outsourcing usluga', 'Objedinjena javna nabava' i 'Masterplan bolnica'. No, ostaje na poziciji predsjednice Upravnog vijeća Agencije za lijekove i medicinske proizvode.

Umjesto Bilas, u navedene radne skupine imenovan je Davor Katavić, osim za skupinu 'Masterplan bolnica' u koju je imenovana Dijana Cimera. I Katavić i Cimera nedavno su imenovani pomoćnicima novog ministra zdravlja Siniše Varge.

Vlada je predložila da se razriješi dosadašnji predsjednik Uprave Narodnih novina Petar Piskač, imenovan 2012. godine, te da na to mjesto imenuju Anđelka Topolovca, nakon Radimira Čačića novog predsjednika Sjeverozapadnog saveza HNS-a.

Ravnatelj Hrvatskog hidrografskog instituta Nenad Leder razriješen je te dužnosti i postavljen za vršitelja dužnosti do javnog natječaja kojim bi se trebalo iskristalizirati novo ime na tom mjestu.

Ministarstvu gospodarstva još jednom su odobrena sredstva na teret Proračunske zalihe u iznosu od 364 tisuća američkih dolara zbog podmirenja troškova pružanja usluga pravnog zastupanja. Iako nije navedeno, taj iznos najvjerojatnije će  otići za potrebe pravnih usluga u pregovorima Vlade s mađarskim MOL-om.

341013,340994,340978,340974