n/a

Ražnjići od tune glazirani u miso

18.06.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Miso se u Japanu od davnina poštuje kao jedna od najvrednijih namirnica za održavanje dobrog zdravlja, kako zbog hranjivih, tako i zbog medicinskih vrijednosti. Lagano i zdravo jelo koje će vam pružiti prijeko potrebnu energiju u ove vruće dane

SASTOJCI:

1 šalica (250 ml ) bijelog misa (shiro miso)
125 ml mirina (japansko slatko vino od riže)
50 g šećera
60 ml vode
125 ml majoneze
1 kg fileta svježe tune, narezane na kockice od oko 3 cm

PRIPREMA:

Zagrijte miso, šećer i vodu u maloj posudi na srednje jakoj vatri, miješajući, dok se šećer ne rastopi. Maknite s vatre i umiješajte majonezu, zatim ohladite na sobnu temperaturu.
Stavite tunu u plastičnu vrećicu i prelijte marinadom. Ostavite u hladnjaku da se marinira oko 1 sat.
Zagrijte gusenu grill tavu. Nabodite tunu na štapiće (koje ste 30 minuta namakali u vodi).
Nauljite tunu i pecite oko 2 minute sa svake strane.