ŠKOLA U ŠPANSKOM

Ravnatelj zagrebačke škole objasnio kako održavaju nastavu bez maski: Zbornicu smo pretvorili u najveću učionicu

13.09.2020 u 19:17

Bionic
Reading

U zagrebačkoj Osnovnoj školi Špansko Oranice nastava se od početka školske godine održava bez maski

'Naša škola je relativno nova, imamo dosta prostrane učionice i s rasporedom smo uspjeli smjestiti sve učenike tako da mogu poštivati razmak od 1,5 metar tako da učenici ne moraju nositi maske', rekao je za RTL Danas ravnatelj Osnovne škole Špansko Oranice Darko Cesar.

Dodao je da su zbog toga morali prenamijeniti neke prostorije.

'Zbornicu smo pretvorili u učionicu i tako smo dobili jednu veliku učionicu za najveće razrede. Isto tako smo razrede razmjestili tako da oni koji imaju najveći broj učenika budu u najvećim učionicama. Tako da smo to uspjeli nadam se na zadovoljstvo nas i učenika i roditelja i mislim da je prvi tjedan prošao uspješno i da su svi zadovoljni', rekao je Cesar.

Kazao je i kako su jedan učiteljski kabinet pretvorili u zbornicu tako da ni tu nije bilo problema.

'Po epidemiološkim mjerama ne bi se smjeli učitelji skupljati u zbornici tako da za ono koliko nam je potrebno to zadovoljava naše potrebe', objasnio je Cesar.

Dodao je kako se nastava održava u dvije smjene i da je tako bilo i do sada te da im se, kaže, nije puno toga promijenilo.

'Nastava skoro da ide isto kao što je išla i do sada, razlika je jedino u tome da smo morali prilagoditi vrijeme ulaska i izlaska da bi poštovali mjeru da dva razreda ne ulaze istodobno radi toga smo osposobili i pomoćne ulaze u školu, odnosno vatrogasne stepenice tako da učenici ulaze na pet ulaza', rekao je.

Ističe kako je priprema bila najteža prije samog početka školske godine.

'Imamo sreću da smo prvi tjedan prošli bez oboljelih i samoizolacija i nadamo se da ćemo tako izdržati što duže', objasnio je.