CIVILNA ZAŠTITA SE ŽALI

'Umirovljenici i tinejdžeri su neozbiljni, ne nose maske u javnom prijevozu i koronu shvaćaju kao zezanciju'

12.09.2020 u 22:47

Bionic
Reading

Gostujući u Dnevniku Nove TV, Mate Lukić, voditelj postrojbe civilne zaštite Zadra, kaže kako je jučer bio prvi dan da u 46 nadzora nije utvrđen niti jedan prekršaj. Progovorio je i o problemima s kojima se inspekcije civilne zaštite od početka nastave svakodnevno susreću

'Od početka škole imamo problema s javnim prijevozom, smatram da to nije samo problem Zadra, nego i ostalih gradova, autobusne i tramvajske linije su pretrpane. Od petka je naših 20 pripadnika civilne zaštite konstantno na terenu', kaže Lukić te dodaje kako su autobusi puni umirovljenika i tinejdžera koji 'su dosta neozbiljni i sve shvaćaju kao zezanciju pa ugrožavaju sve ostale korisnike javnog prijevoza', kaže Lukić koji smatra da je javni prijevoz trenutno puno veći problem od noćnih klubova.

Lukić ističe da su u više od 200 dana nadzora upoznali sve ugostitelje u Zadru te s njima izgradili prijateljski odnos iako su od početka nadzora ulovili tisuće prekršitelja.

Za Zadarsku županiju epidemiološke mjere su produljene do prvoga studenoga. Na privatnim proslavama, svečanostima i karminama može biti najviše 25, a na svadbama najviše 50 ljudi, javlja Dnevnik.hr.