UČENICI KLASIČNE GIMNAZIJE

'Ravnatelj nas zaključava u školu i broji minute na WC-u!'

28.03.2013 u 11:21

Bionic
Reading

Inspekcija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta izvršit će nadzor u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji zbog ponašanja i pravila koja je uveo tamošnji ravnatelj Dario Budimir, kojeg učenici optužuju da provodi tiraniju i krši zakone, piše Večernji list

Prema priči koju su Večernjem listu ispričali učenici četiri različita razreda Klasične gimnazije, iza zatvorenih vrata vlada kaos. Ravnatelj učenike drži pod ključem, naredio je profesorima da svaki njihov izlazak na toalet bude detaljno zapisan - sat i točna minuta izlaska i povratka u učionicu - skratio je školske odmore, uvjetuje odlaske na izlete te nenajavljeno upada u učionice za trajanja nastave. Svojim ponašanjem ravnatelj Budimir, smatraju učenici, prekršio je Pravilnik o zaštiti na radu jer je zatvaranjem svih vrata škole doveo u opasnost učenike, prekršio je Statut Klasične gimnazije na obje dosadašnje konstituirajuće sjednice Vijeća učenika jer učenike, kojima je to pravo i obveza, nije pozvao na sjednice na kojima se donose odluke koje se tiču i njih, kao i Pravilnik o kućnom redu jer ga nigdje u školi nije istaknuo. Prema tom je pravilniku napravio i prekršaj kada je veliki odmor sa 20 smanjio na 15 minuta.

'Nekima od najboljih profesora sada je posao ugrožen jer pred sobom na satu nisu imali detaljan plan nastave razrađen po minuti i jer nisu prihvatili to da budu strojevi koji gradivo predaju samo ga diktirajući', pojasnili su učenici novo pravilo ravnatelja koji zahtijeva da profesori imaju plan nastave u minutama i od njega ne odstupaju.

''Zabranjeni su i odlasci učenika na toalet tijekom sata, da bi nakon nekog vremena ravnatelj odlučio malo modificirati tu svoju reformu – profesori smiju puštati učenike na WC, ali dužni su zapisati točno vrijeme odlaska', kazao je drugi učenik.

Priču učenika potvrdili su i profesori, no o stanju u školi nisu htjeli detaljnije govoriti. Bez komentara je bio i ravnatelj Budimir, koji je Večernjem listu preko treće osobe poručio da se o problemu očitovao Ministarstvu.